2018-12-11T20:03:38+01:00 11. децембра, 2018. 20:03 |

МАЛО ЦРНИЋE: Ромкиње у борби против насиља

Удружење Ромкиња ,,Kham“ је у оквиру пројекта ,,Едукацијом против насиља“,  организовао радионицу ,,Дискриминација и механизми за борбу против насиља“ у просторијама Народне библиотеке ,,Србољуб Митић“ у Малом Црнићу. Овај пројекат је финансиран од стране општине Мало Црниће, у оквиру програма за развој са циљем  доприноса смањењу насиља над женама и повећања капацитета ромске заједнице у борби против насиља.

На скупу су говорили: председник Општине Малиша Антонијевић, директорка Народне библиотеке Данијела Миланова Божичковић Радуловић, директорка Центра за социјални рад Дијана Мирковић, председница удружења Ромкиња ,,Kham“ Kатарина Мутатовић и председница удружења Ромкиња ,,Руж“ Радојка Морина. Догађају су присуствовали и представници невладиних организација ,,Василика“ и  ,,Удружење Рома Браничевског округа“ из Пожаревца као и представници локалних институција.

Током радионице истакнуто је да је потребно више радити на информисању Ромкиња у насељима о пријављивању насиља и препознавању истог. Радионице на исту тему биће у одржане Следеће активности у Пожаревцу и Kостолцу.