2019-09-07T09:35:55+02:00 7. септембра, 2019. 09:35 |

МАЛО ЦРНИЋE: Такмичење кадета и јуниора у пецању удицом на пловак

Уоквиру манифестације  „Стишко посело“ на језеру Заова, у општини Мало Црниће,  одржано је такмичење у пецању на пловак за кадете и јуниоре из Малог Црнића и Пожаревца. Пецало се на језеру „Заова“ где се ова традиционалнa манифестацијa одржава. На скупу у јутарњим сатима појавило се 14 такмичара узраста oд 9 до 16 година.

Главни судија био је Слободан Госта, а након извлачењa позиција приступило се двосатном пецању.

Ово је била још једна прилика да полазници „Мале школе риболова“ и кампа покажу практично знање. Организација спортских риболоваца „Смуђ“ Пожаревац  је наступио у следећем саставу: Димитрије Петковић, Коста Радосављевић, Миа Шарановић, Анђелија Радосављевић, Никола Милосављевић, Јанко Марковић, Ђорђе Здравковић и Јован Живановић.

Пецао се углавном цверглан и понеки кедер. Прво место са уловом од 2840 грама припало је најмлађој такмичарки Мии Шарановић, друго место Стефану Мартићу, са уловљених 2695 грама и треће место Милошу Марјановићу са уловљених 2145 грама. И остали  такмичари ОСР „Смуш“ су се пласирали од 4. до 9. места. Са такмичарима био је тренер Владимир Марковић и искусни такмичари Слободан Госта, Владан Радосављевић и Иван Станојевић.

Ово такмичење још једном је показало  резултат рада  тренерског тима  „Смуђа“ кроз програм Мале школе риболова.