Пољопривредно газдинство „Марјановић“ из Кличевца освојило je златну медаљу за квалитет на Међународном пољопривредном сајму у Новом Саду који је одржан од 18. до 23. маја.  Награда је добијена за матични сок од ароније.

Пољопривредно газдинство „Марјановић“, односно плантажа ароније, налази се у срцу Стига, селу Кличевац и простире се на хектар и двадесет ари. Располаже са више од  2.500 садница ароније.

-Највише смо базирани на производњу матичног сока од ароније. Најпре пажљиво бирамо одговарајуће зреле плодове, а затим кроз процес хладног цеђења и пастеризације добијамо потпуно природан матични сок од ароније. У нашем соку нема шећера, нема додавања воде и нема било каквих других природних и вештачких додатака, што наши купци посебно цене, истиче власница Ивана Марјановић и додаје да су уз помоћ управе Града Пожаревца проширили асортиман производа.

Сви производи имају свој аутентичан назив, а поред сока од ароније  могу се купити и ликер од ароније, вино, чај од сушеног листа и плода, сапун са аронијом и козијим млеком, слатко и џем.

Марјановић истиче одличну сарадњу и са Пољопривредном школом са домом ученика „Соња Маринковић“ из Пожаревца, где суше чај, као и са Пољопривредном саветодавном и стручном службом Пожаревац.

Производи пољопривредног газдинства „Марјановић“ могу се купити на базарима и путем Фејсбук и Инстаграм странице.

                                                                                                                                 И. Р.

 

Share.
Leave A Reply

Skip to content