2020-07-25T14:22:42+02:00 25. јула, 2020. 14:22 |

Марко Миленковић

Марко Миленковић је ученик  VIII/4 одељења Основне школе „Јован Цвијић“ Костолац“. Он је током четири године, од петог до осмог разреда, постигао одличан успех (5,00) и примерно владање. Његов рад и ангажовање у школи су награђени више пута и то на такмичењима у којима је са успехом учествовао. Носилац је диплома са такмичења у организацији Министарства просвете, науке и технолошког развоја из три предмета у току петог и шестог разреда.

У петом разреду је освојио друго место на Општинском такмичењу из математике, треће на Општинском из српског језика и језичке културе, треће на Општинском из историје, потом, прво место на Окружном такмичењу из српског језика и језичке културе, друго на Окружном из историје и треће место на Окружном такмичењу из математике.

Током шестог разреда, Марко је из математике освојио прво место на Општинском  и друго на Окружном такмичењу. Био је први Општинском такмичењу из историје и трећи на Окружном. Из српског језика и језичке културе био је други на Општинском такмичењу. 

Поред одличног успеха у редовној настави, такмичења у којима је учествовао, Марка одликује велика одговорност и преданост у свему што ради. Више година заредом биран је за председника одељења и учествовао у раду Ђачког парламента. Његово интересовање усмерено је и ка спорту, па је тако дугогодишњи члан ФК „Рудар“ и веома је заинтересован да једног дана своју каријеру усмери и у том правцу. 

Марко је ученик који има талента и способности за различите области и чини се да би у свима њима био подједнако успешан. Оно што, такође, Марка чини посебним је његов пристојан и одмерен однос према наставницима и запосленима у школи, дружељубив и топао однос према друговима у одељењу, као и праведност и искреност у свим ситуацијама у којима се нашао. 

Због свега овога, Марко има подршку својих другова из одељења, као и одељењског старешине, да са поносом носи титулу најангажованијег ученика своје генерације и сви му на томе најискреније честитамо.