6.-МАРКО ТОДОСИЈЕВИЋУправо тако, фудбалски голман без страха и мане је Марко Тодосијевић звани Биба. Сви га знају као таквог широм пожаревачко гкраја. Тодосијевић (30) је Пожаревљанин, који је своју спортску каријеру започео у ФК „Железничар“ на стадиону иза ложионице.  

-Са седам година почео сам да тренирам фудбал, односно да браним. Чим сам стао између статива заљубио сам се у голмански позив. После Железничара прешао сам у „Млади радник“ и стигао до првог тима. Следи одлазак у „Обилић“ из Живице за који браним пуних седам година. „Обилић“ је у то време био стандардни члан зоне „Дунав“. Последњи клуб у коме сам бранио годину дана био је ВГСК из Великог Градишта, каже Тодосијевић.

Добре одбране у фудбалу настављене су и у малом фудбалу или како га сада зову  футсал.

             -После великог искуства у фудбалу прешао сам у мали фудбал, који годинама играм искључиво због драгих ми другова на бројиним летњим и зимским турнирима. Већ годину дана браним за КМФ „Пожаревац“. Освајањем другог места у Другој лиги „Запад“ наш клуб је постао члан новоформиране јединствене Друге лиге Србије. Наша снага било је јединство играча и руководства клуба, као и подршка бројних навијача. Пожаревљани воле мали фудбал. Увек има преко 600 гледалаца, који стварно уживају у лепоти овог атрактивног спорта, јер има много голова и брзих промена резултата.

КМФ Пожаревацје снажан колектив и прави резултати се теко чекују.

-Атмосфера у клубу је сјајна, права другарска и то је прави рецепт за успех. Освојили смо и пехар као победници Купа ФС РЗС. Сада су пред нама нове припреме за играње у Другој лиги. Припреме почињу за који дан, а уместо Михаила Миљанића, новитренер је Марко Гавриловић, који важи за доброг стручњака и још бољег познаваоца футсала. Лига је јака, па очекујм да као дебитанти будемо у златној средини, јер имамо квалитетан састав.

Иако припреме још нису почеле, добар голман је већ сада у форми.

Већ месец дана, скоро сваке вечери браним за моју екипу у малом фудбалу на

бројним ноћним турнирима, са примамљивим наградама, који се играју по стишким селима. Наравно, имамо успеха, јер браним као и увек: без мане и страха, истиче Тодосијевић.

Текст и фото: Раде Сандић

Share.

Comments are closed.

Skip to content