2021-09-06T10:24:28+02:00 6. септембра, 2021. 10:05 |

Марку Миленковићу шеста титула витеза

На градском хиподрому у Пожаревцу, у недељу, 5. септембра, спуштена је застава 58. Љубичевских коњичких игара.

Ова спортско – туристичка манифестација је у оба дана такмичења окупила велики број посетилаца, трибине су биле крцате, а љубитељи коњичког спорта срчано су навијали за своје фаворите.

У финалном дану, на програму је било седам трка коња, четири галопске и три касачке.

У финалу Љубичевског вишебоја, дисциплини која је по речима многих јединствена у свету, надметало се осам вишебојаца.

На грлу Невал, најбољи пласман и шесту победу остварио је Пожаревљанин Марко Миленковић који је по броју тријумфа у овој спортској дисциплини сада изједначен са Синишом Стокићем. Сабљу са натписом „Не вади ме без повода, не враћај ме без части“ и витешки плашт, до 59. ЉКИ чуваће актулени витез.

-Ово је за мене величанствен тренутак. О овоме са сањао, маштао доста дуго. За ово живим, ово волим и само за вишебој знам, изјавио је Миленковић.

Раде Миловановић, Марко Миленковић и Саша Павловић

Грло Невал по свему судећи завршило је своју вишебојску каријеру на градском хиподрому. Миленковић каже да ће коњ ове године највероватније отићи у заслужену пензију.

-То је један изузетан коњ. Дугујем му све ово што сам постигао, он има посебно место у мом срцу, рекао је шестоструки витез.

Марко је ову победу посветио свом пријатељу, саборцу, вишебојцу недавно преминулом Зорану Бејти, који је, како је рекао, био један од људи поред кога је одрастао и научио многе ствари о коњима. У знак вечног сећања на њега, победнички пехар шестоструки витез предао је Зорановом сину Игору Бејти.

Другопласирани витез на овогодишњим ЉКИ је вишебојац Бобан Јанићијевић на грлу Wolken Licght , док је треће место припало Душану Јанковићу који је јахао Темуџина.

У оквиру овогодишњег програма 58. ЉКИ организовано је и волтижовање деце старости 2-8 година, чланова Коњичког друштва „Кнез Михаило“ на кобили Мази. Тренер малишана је Сузана Јанковић.