2020-07-30T09:13:16+02:00 30. јула, 2020. 09:13 |

Матеја Јанковић

Матеја Јанковић је у школској 2019/2020. години проглашен учеником генерације костолачке Техничке школе са домом ученика „Никола Тесла“. Као ђак одељења М41, са просеком 5,00, примерним владањем, бројним успешним наступима на такмичењима, од школских до републичких, Матеја је завршио образовни профил машински техничар за компјутерско конструисање.

Показао је изузетне резултате на такмичењу вишег ранга, у организацији Министарства просвете. Освојио је пето место из предмета Компјутерска графика – 2D на регионалном такмичењу у Великој Плани и обезбедио учешће на републичком такмичењу школске  2017/2018. године, у Нишу, на којем је био двадесет и први из предмета Компјутерска графика – 2D.

Матеја је три године за редом учествовао на школском такмичењу из математике, као и на Међународном математичком такмичењу „Кенгур без граница“. Учествовао је на такмичењу поводом Дана књиге у библиотеци „Илија М. Петровић“ у Костолцу, на приредби приређеној поводом Топличког устанка. Активно је био укључен и у рад Ученичког парламента школе.

Исказао се изузетним залагањем из предмета Моделирање машинских елемената и конструкција, поводом чега је похваљен од предметног наставника. Током школовања активно је учествовао и у раду Секције из конструисања у четвртом разреду школске 2019/2020. године, за шта је такође био похваљен од предметног наставника.

Матеја Јанковић, ученик одељења М41, током школовања се истицао у учењу и извршавању школских обавеза у целини, као и у постизању запажених резултата. Истиче се у успешној комуникацији са осталим ученицима, уз унапређење солидарности, пријатељства, искрености и помоћи другима. Имао је  правилан и коректан однос према наставницима, стручним сарадницима и запосленима у Школи, као и према осталим ученицима.