2021-06-29T23:32:22+02:00 30. јуна, 2021. 07:16 |

Медицинска школа: Испраћај у етапу храбрости, среће и упорности

На пригодном скупу у понедељак, 21.  јуна свечано је испраћена још једна у низу генерација матураната пожаревачке Медицинске школе која је својим знањем, активностима и другарством обележила историју ове образовне институције дугу 74 године. Након музичке нумере у извођењу ученице Софије Цапић, свршеним средњошколцима  са профила Лабораторијски техничар, Медицинска сестра-техничар, Медицинска сестра-васпитач и Зубни техничар, њиховим наставницима и родитељима обратила се Тина Капларевић, директорка школе: 

         Тина Капларевић

      – Данас, драги матуранти, званично одлазите из средње школе, али ћете заувек остати део Медицинске школе у Пожаревцу. Велика нам је част што сте одабрали да баш овде проведете средњошколске дане, стекнете знање и пријатеље, изградите сећања, доживите лепе тренутке. Поносни смо што сте били наши ђаци  и  надамо да се и ви поносите нама. Колико сутра, чека вас један сасвим другачији период живота,  етапа за коју ће вам требати више одговорности, али и храброст, срећа, упорност, љубав, истрајност… 

       – Желим да верујем да смо вас добро наоружали, не само знањем, вештинама, стручним компетенцијама, већ и животним вредностима и уверењима, и припремили вас да, стварате будућност онакву какву желите. Драги матуранти, још једном честитам на досадашњим сјајним резултатима и желим од срца свако добро, нагласила је Капларевић захваљујући овом приликом колегама на сарадњи и још једној успешно изведеној генерацији ученика, а присутним родитељима на разумевању и успесима које су остварила њихова деца током школовања.

НАГРАДЕ ЗА ТРУД И ПОСТИГНУТИ УСПЕХ

Добитници специјалних признања

          У наставку свечаности уследили су најважнији тренуци током којих су ученицима додељене дипломе, похвале и признања за остварене резултате.

         Дипломе „Вук Караџић“ Наставничко веће Медицинске школе доделило је Александру Пириватрићу IV 1, Тамари Радовановић IV 1, Катарини Оташевић IV 2, Сањи Пауновић IV 2, Елени Тодоровић IV 2, Ивани Гужић IV 4 и Катарини Младеновић IV 4.

         Наставничко веће Медицинске школе доделило је и Дипломе за изузетан успех из појединих предмета, и то: Александру Пириватрићу IV 1 (хемија), Катарини Оташевић IV 2 (здравствена нега), Николини Стојковић IV 2 (прва помоћ), као и Вељку Илићу IV 4, Катарини Младеновић IV 4 и Милици Стевановић IV 4 (фиксна протетика).

Миња Медић, спортиста генерације и директорка Тина Капларевић

         Александру Стевановићу IV 2  додељена је похвалa за редовно похађање наставе током четворогодишњег школовања у Медицинској школи, а Неди Младеновић из IV 2 захвалница за допринос афирмацији школе учешћем на такмичењу „Generation unlimited“.

          Црвени крст Пожаревац за посебан допринос и значајну помоћ у остваривању циљева и задатака Црвеног крста доделио је захвалнице Катарини Оташевић и Николини Стојковић, ученицама IV/2.

          Наставничко веће је похвалу „Спортиста генерације“ овај пут доделило Мињи Медић, ученици IV 3.  

УЧЕНИК ГЕНЕРАЦИЈЕ САЊА ПАУНОВИЋ

Како најзначајнији тренуци најчешће обележавају завршне делове догађаја, шлаг на торти било је проглашење ученика генерације. Наставничко веће за школску 2020/2021 годину похвалу „Ученик генерације“ доделило је Сањи Пауновић, ученици IV/2, док је пригодну беседу генерацији која се двадесет првог  јунског дана из Медицинске школе отиснула у даљи живот изговорила професорка енглеског језика Наташа Милојевић. 

Ученик генерације Сања Пауновић са директорком Капларевић         

          Вреди поменути да је награђене ученике даривало Предузеће „Поповић и синови“ д.о.о. Пожаревац. Похвале за одличан успех и примерно владање у четвртом разреду, добило је 88 ученика. Њих су, након свечаности, уручиле одељењске старешине.

Влада Винкић

Фото: Зоран Миловановић