На данашњи дан, пре 78 година, основано је регионално штампано гласило “Реч народа” у Пожаревцу.  Било је 1945. године, на сам дан Светог Јована Крститеља, па је то поред Дана оснивања, истовремено и крсна слава предузећа.

Славски колач пререзан је у просторијама “Реч народа” у присуству запослених и сарадника ове медијске куће. Овогодишњи домаћин славе била је Милена Перишић, која је дужност колачара за наредну предала Татјани Роквић Стојковић.

Награђени на конкурсу на кратку новинску причу

Традиционално, поводом Дана наше медијске куће организован је конкурс за кратку новинску причу “Миливоје Илић”. Ове године на адресу “Реч народа” пристигло је више од 20 прича, аутора из целе Србије.

Део награђених са чланицама жирија и директорком Речи народа

Жири у саставу: Татјана Роквић Стојковић, Драгана Деурић и Светлана Евковски једногласно су одлучиле да прво место ове године понесе прича “Олако препознавање” новинара и књижевника Синише Ристића из Пожаревца. Друга награда припала је причи “Пиџама” аутора Саше Стојадиновића атакође из Пожаревца, док је трећенаграђен био “Дан када је учитељ прескочио школу” Стамена Миловановића из Ниша.

Овогодишње похваљене приче су “Говори истину и нико ти ништа веровати неће” Пожаревљанина Бранислава Доцина и прича “Кош” Томислава Ђокића из Параћина.

На свечаности поводом прославе Дана фирме и крсне славе предузећа најсупешнијим ауторима из Пожаревца уручене су пригодне награде, док ће осталима оне бити накнадно уручене.

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content