Промотер Уличних трка је Емир Бекрић, освајач бронзане медаље на Светском првенству у Москви, у дисциплини на 400 метара препоне

Традиционалне, 54. по реду Међународне уличне трке „GRAND PRIX“ , у центру града Пожаревца, у организацији Спортског савеза, одржаће се у петак, 13. октобра, са почетком од 16 часова. Стаза којом ће се одвијати 24 трке је кружна, дужине 1.000 метара. За најуспешније безбеђени су пехари. Генерални покровитељ је Град Пожаревац, а технички организатор Атлетски клуб „Пожаревац“.

Промотер Уличних трка је Емир Бекрић, освајач бронзане медаље на Светском првенству у Москви, у дисциплини на 400 метара препоне, саопштено је данас на конференција за медије, на којој су говорили чланица Градског већа Ана Миљанић, председник Спортског савеза Златан Костић, представник АК „Пожаревац“ Војо Будимир и потпредседник Спортског савеза Србије Слободан Јовић.

Према најавама председника Спортског савеза Златана Костића, спортску манифестацију отвориће дечаци и девојчице предшколског узраста, а учешће су најавили и најбољи јуниори и сениори.

-Очекује се долазак више од 30 клубова и око 1.000 такмичара.  Нашу земљу представљаће Амела Терзић, Теодора Симовић, Соња Столић, Ана Суботић, затим Мирко Петровић, Дарко Живановић, као и Велимир Бојовић. Учешће ће узети и такмичари из Мађарске, Кеније, Хрватске, Словеније, Републике Српске и Македоније, рекао је између осталог Костић.

У Трци „Меморијал Милене Станковић“ такмичиће се ученици основних школа од 2. до 8. разреда – девојчице и дечаци (300, 400, 600 и 800 метара), као и омладинци и омладинке средњих школа на 800 и 1.000 метара. У традиционалној трци „Меморијал Зоран Стијаковић – Зуре“ учествоваће ветерани, односно рекреативци, полиција, грађанство, јуниори, јуниорке, сениори и сениорке.

Потпредседник Спортског савеза Србије Слободан Јовић, нагласио је да је ова манифестација од великог значаја за Град Пожаревац, посебно за спорт, имајући у виду да ће овај крај, у петак бити стециште европских одликаша, освајача многобројних медаља.

Јово Будимир, представник АК „Пожаревац“, истиче да је све спремно за почетак Уличних трка. У техничку организацију овог догађаја Атлетски клуб укључен је 17. пут заредом. Очекује се да све протекне у најбољем реду, без икаквих пропуста. По његовим речима, интересовање за Трке је велико.

Чланица Градског већа Ана Миљанић позвала је грађане да присуствују 54. Уличним тркама. Како је рекла, најинтересантније ће бити трке најмлађих, након чега ће уследити надметање старијих учесника.

Share.

Comments are closed.

Skip to content