2021-04-02T09:09:36+02:00 2. априла, 2021. 09:09 |

Међународни песнички букет

Обележавајући  Светски дан поезије, Салон културе креативних визија из Солимана у Тунису приредио је тродневни витруелни фестивал на коме се представило 170 песника из 37 земаља са пет континената.

Посебан акценат овом приликом дат је песницима из Србије док је на сам Дан поезије промовисан и двојезични арапско -српски зборник радова песника из Туниса и Србије „Букет ружа и јасмина“ чији су приређивачи Абдалах Гасми из земље домаћина и наша суграђанка Славица Пејовић. 

– „Букет ружа и јасмина“ резултат је успешне сарадње удружења Салона културе креативних визија из Солимана и Клуба љубитеља књиге „Мајдан“ из Костолца настао на основу Протокола о сарадњи потписаним 2019. године. Овом приликом поезију  су виртуелно представили чланови Клуба „Мајдан“ из Костолца, Пожаревца, Београда, Бора, Новог Сада, Сремске Митровице, међу којима: Верослава Малешевић, Драган Радосављевић, Љубисав Грујић Груја, Александра Вујчић, Летица Миловановић, Слађана Јовановић, Слађа Миленковић, Јоан Баба, Недељко Терзић, Виктор Радун… каже Славица Пејовић, председница „Мајдана“, која је овом приликом он лајн  и сама представила своје стихове.

Песници он лајн: Александра Вујчић, Драган Радосављевић, Љубисав Грујић Груја и Славица Пејовић

 

Овогодишњи Фестивал због пандемије приређен је вируелно, али је део на коме су песницима из Туниса уручене престижне награде одржан у посебним околностима социјалне дистанце. Но, све су наде да ће се Светски дан поезије 2022. године одржати на једном месту и обележити непосредним скупом песника са свих меридијана. 

Влада Винкић