2021-05-02T18:39:30+02:00 2. маја, 2021. 15:59 |

Меридиан донео радост и слатке пакете у Свратиште за децу

(ПРОМО) Уочи највећег празника, Ускрса, компанија Меридиан обезбедила је слатке пакетиће за најмлађе који ће и током овог празника бити приморани да свој мир, заштиту и подршку, потраже под кровом Свратишта за децу улице, у Крфској 7а.Након милионских износа које је компанија Меридиан у протеклим месецима усмерила ка донацијама здравственом систему и борби против епидемије COVID-19, у најновијој хуманитарној акцији помоћ је упућена Центру за интеграцију младих који помаже једној од најугроженијих категорија на свету, а то су деца која раде или живе на улици.

– Епидемија COVID-19 раздвојила нас је од људи које волимо и оптеретила страхом и неизвесношћу да ћемо се икада вратити слободном животу испуњеном радошћу. Највећи број грађана осетио је новонастале околности као велики терет. Међутим, постоје и они наши суграђани који се због лоших услова живота још теже носе са последицама глобалне епидемије, а то су наши најмлађи који живе и раде на улици. Свратиште за децу улице обавља веома важан посао јер помаже деци која живе веома тежак живот и даје им подршку како би изашли из сиромаштва. Покушали смо да их у томе подржимо и допринесемо да се дух најрадоснијег хришћанског празника, који пре свега слави живот, пренесе и у просторије Свратишта и међу децу која током празника затребају њихову помоћ. Меридиан ће свакако наставити са својим активностима помоћи најугроженијима. То је наша привилегија и наша обавеза – изјавио је Вук Динчић, директор оперативних послова у компанији Меридиан.

У име Центра за интеграцију младих и услуге Свратиште за децу, на “слаткој” донацији компаније Меридиан, захвалила се Неда Марјановић.

– Без овакве подршке наше Свратиште не би опстало 14 година, колико постоји. Хвала компанији Меридиан која је препознала значај Свратишта и помогла нам донацијом производа који су нам увек потребни.

Компанија Меридиан не заборавља на најугроженије, а најновија хуманитарна акција још један је доказ да се компанија Меридиан налази на првој линији борбе за добробит оних којима је најтеже.