2020-12-21T13:04:10+01:00 21. децембра, 2020. 16:00 |

Меридианова прича хуманости и солидарности

Као и читав свет, Србију и регион већ месецима заокупља пандемија и борба здравственог система да ситуацију исконтролише и врати у нормалу што је могуће пре.
Meridianbet, технолошка компанија и лидер у приређивању игара на срећу већ две деценије са велиикм успехом послује у земљама региона. Међутим, у 2020. готово подједнако активно ангажована је на пољу подршке националним здравственим системима и то не само у Србији, већ и у читавом региону – превасходно Црној Гори и Босни и Херцеговини.
Када је реч о нашој земљи, запослени у Меридиану у претходних неколико дана посетили су Инфективну клинику Београд, као и домове здравља у Сопоту, Убу, Лозници и Смедеревској Паланци. Том приликом уручене су веома вредне донације у виду медицинских лежајева и дефицитарне опреме.
Иначе, Meridian је недавно упутио вредну донацију и Влади Црне Горе како би се што пре изборила са последицама пандемије.
И то је тек део приче – медицинска апаратуру и дефицитарна опрема још раније током 2020. донирана је здравственим установама у Подгорици, Будви, Никшићу, Беранама, Херцег Новом, Бару, Рожајама…
Волонтери запослени у Меридиану месецима су на терену и широм Босне и Херцеговине, како у Републици Српској тако и у Федерацији БиХ. Бања Лука, Сарајево, Требиње, Добој, Приједор, Тузла… Само су нека од здравствених центара којима је Меридиан до сада донирао медицинску опрему и материјална средства. Исто је учињено и народним кухињама, домовима за старе, организацијама Црвеног крста/крижа, а нису заборављени ни аматерски спортски клубови.
Више од 20 година траје Меридианова прича хуманости и солидарности.
Од како је велика здравствена криза почела, ова компанија се вишемилионским донацијама нашла у невољи становницима више од 100 градова и општина на целом Балкану.