2021-03-03T20:12:56+01:00 3. марта, 2021. 20:11 |

Миливојев шешир на глави Бојане Урошевић

Симболична тачка на 17. Аматерске глумачке свечаности „Миливојев штап и шешир“, стављена је данас у Центру за културу Пожаревац, где је у присуству медија ласкаво Знамење најуспешнијем глумцу и Миливојев шешир понела Бојана Урошевић.Према одлуци жирија, у конкуренцији за најбољег варошког глумца Србије 2021. године били су Милица Ђорђевић, Давид Мијатовић, Бојана Урошевић, Ленка Ћојбашић, Виолета Пешић, Гордана Митић и  Славица Малетић, а образложење о најбољем прочитала је председница жирија Весна Станковић, глумица Југословенског драмског позoришта Београд, истичући:

  Весна Станковић

– Бојана је показала свој раскошан таленат, играјући различите улоге, сваки пут уверљиво, правдајући своје поступке и реплике на сцени до последњег даха. Мењала је костиме, карактере, дијалект, вешто, са лакоћом врхунског професионалца, поигравала се комичарским техникама и средствима далеко зрелијег глумца, него што сама има година. Уз сјајне колегинице и сама је више блистала, од првог тренутка освојила публику и показала да међу аматерима има изванредних глумаца, који могу да стану раме уз раме са глумцима који су се за то годинама школовали.

Бојани, којој је ово заправо прва улога, награду је уручио председник Скупштине града Пожаревца Предраг Мијатовић, док је овогодишњу Смотру  варошких позоришта Србије затворила Галина Перић, директорка Центра за културу Пожаревац:

Честитке добитницима вечерњих награда а пре свега Бојани Урошевић, победници 17. Фестивала аматера Србије „Миливојев штап и шешир“,  желимо још много награда, а посебну захвалност упућујемо свима вама који се у овим специфичним условима бавите аматеризмом. Желимо вам добро здравље уз наду да следећи фестивал реализујемо као у она стара добра времена – у препуној сали.

              ГРУПНИ ПОРТЕТ СА СЛАВОДОБИТНИЦОМ:   Наташа Илић, Галина Перић, Предраг                          Мијатовић, Бојана Урошевић, Весна Станковић, Вера Зарић Митровић и Љиљана Дабић

Бојани Урошевић победу на овогодишњем „Миливојевом штапу и шеширу“ донеле су креације више ликова у комаду „Све о женама” Аматерског позоришта „Мирко Таталовић Ћира“ Нова Пазова.

Влада Винкић