Синоћ је „Српском драмом“ Трстеничког позоришта и Драмског атељеа „Вук Караџић“ у Грабовцу у Центру за културу Пожаревац по деветнаести пут подигнута завеса Аматерских глумачких свечаности „Миливојев штап и шешир”.

Г. Перић
П. Мијатовић

Посетиоце традиционалне манифестације у име домаћина поздравила је Галина Перић, директорка Центра за културу Пожаревац, док је Свечаности отворио председник Скупштине Града Пожаревца Предраг Мијатовић.

По одгледаној представи жири у саставу драмски уметник Иван Вучковић, директорка Пожаревачке гимназије Данијела Жуковски и новинар недељника „Реч народа“ Влада Винкић за сликовито приказани лик наградио је младог Андреју Јовановића за улогу Милана Срећковића војника ЈНА.

Глумац вечери и први добитник Миливојевог штапа је по одлуци жирија Душан Јовић – Ћуле за улогу Обрада Срећковића. Јовић је синоћном сјајном креацијом уједно и први финалиста у трци за главну глумачку награду овогодишњих Такмичења  варошких позоришта Србије.

Глумачко реализаторска екипа “Српске драме”

Позоришна публика има прилику да током Фестивала у холу Центра за културу погледа вредну и занимљиву изложбу  фотографија „Позоришни портрети“ аутора Бојана Николића.

Детаљ изложбе “Позоришни портрети”

Такмичарски део наставља се вечерас комадом „Чудо у Шаргану“ који је за сцену редитељски поставила Андријана Симовић. Ово дело Љубомира Симовића заједничким снагама извешће глумци Удружења „Пркос“/Театар „Инат“ и Културног центра „Златибор“.

Фото: Бојан Николић

Share.

Comments are closed.

Skip to content