2021-02-24T19:56:21+01:00 24. фебруара, 2021. 09:13 |

„Миливојев штап и шешир“ у пуном јеку

Овогодишње 17. Аматерске глумачке свечаности „Миливојев штап и шешир“ које се због епидемиoлошких околности ове године емитују он лајн лагано се захуктавају.  Наиме, на youtube платформи Центра за културу Пожаревац до сада су емитоване две представе, а жири у саставу Весна Станковић, глумица ЈДП Београд, Љиљана Дабић, директорка Галерије „Милена Павловић Барили“ као и Вера Зарић Митровић, директорка Народне библиотеке Пожаревац донео је одлуке и о првима признањима.Прве вечери приказан је комад „Тотови“ Академског позоришта Студентског културног центра Крагујевац после које је похвала за најсликовитији лик припала Јулији Вучковић за ролу Агике Тот док је глумица вечери и први добитник штапа Милица Ђорђевић за улогу Госпођице Гизи Гезе.

Синоћ је приказана представа „Луда лова“ у извођењу чланова Аматерског позоришта „Шмиранти“ из Новог Сада. Жири је одлучио да награду за сликовито креирани лик додели Милошу Малешевићу док је добитник Миливојевог штапа и глумац вечери Давид Мијатовић, који уз Милицу Ђорђевић улази у конкуренцију за главну награду.

Вечерас од 20,00 часова на интернет адреси  https: //youtu.be/ R2xAarCgXJM биће приказан комад „Све о женама” Аматерског позоришта „Мирко Таталовић Ћира“ Нова Пазова.

Подсећања ради, сваке вечери проглашава се најбољи глумац коме припада реплика Миливојевог штапа, док из круга вечерњих добитника жири проглашава најбољег глумца Свечаности који осваја и Миливојев шешир.  У част победника Аматерских глумачких свечаности  првог дана марта биће приказан Бекетов комад  „Чекајући Годоа“ у извођењу Позоришта „Масука“ Велика Плана, иначе, победничка представа Смотре „Живка Матић ( https://youtu.be/QvImxUzRIrU).