2020-10-02T15:19:05+02:00 2. октобра, 2020. 15:19 |

Милорад Грчић посетио Пожаревац: Заједнички интереси Града Пожаревца и ЕПС-а

Градоначелник Пожаревца Саша Павловић и директор ЈП „Електропривреда Србије“ Милорад Грчић

Директор Јавног предузећа „Eлектропривреда Србије“ Милорад Грчић посетио је данас Пожаревац. Овом приликом састао се са градоначелником Сашом Павловићем са којим је разговарао о досадашњим и будућим улагањима у области енергетике на територији Града.

Према речима градоначелника Саше Павловића неке од најзначајнијих инвестиција у Граду свакако су изградња трећег блока, шестог БТО система и луке Костолац.

-Очекује нас реализација једне велике инвестиције, реч је о изградњи трафостанице 110/35/10 киловолти која ће бити од великог значаја за овај крај у „Електропривреда Србије“  у наредном периоду, и поред ових пројеката, имати још значајније инвестиције, све за добробит града и наших грађана, рекао је Павловић.

Директор ЈП „Електропривреда Србије“ Милорад Грчић задовољан је исходом састанка аа првим човеком Града. Како је рекао, од великог је значаја унапређење сарадње између ЕПС-а, Града Пожаревца и општина Браничевског округа.

-Драго ми је што смо се сложили да у наредне две седмице градоначелник Пожаревца припреми списак свих нерешених питања из претходног периода и свих будућих пројеката који су важни за све локалне самоуправе, а да ЕПС има учешће у тим програмима, рекао је Грчић и додао:

– У обавези смо да нашу сарадњу унапредимо, јер као што председник Србије Александар Вучић каже, увек може боље. Сигуран сам да ћемо успети да нађемо, не један, већ много заједничких путева. Да ли смо у томе успели, о томе ће се изјаснити грађани Пожаревца и околних општина. Сигуран сам да ћемо брзо увидети помак на терену, нагласио је директор ЈП „Електропривреда Србије“ уз напомену да су Пожаревац, односно Kостолац и сва околна места важни за ЕПС, те да Пожаревац и околне општине имају заједничке интересе са ЕПС-ом, а ти интереси су развој површинског копа, производних термо капацитета и целокупне инфраструктуре, као што су путеви, водоводна и топловодна мрежа и заштита животне средине.