Перо Зубац уручује високо признање Бојатовићу

Једна од 25 овогодишњих престижних националних признања Статуету и Повељу „Капетан Миша Анастасијевић“ намењену најуспешнијим појединацима, предузетницима и институција, који су допринели афирмацији привредног и друштвеног стваралаштва Србије, припало је  Предузећу „МИНЕЛ ЕНИМ СМЕДЕРЕВО“ д.о.о. Смедерево као Лидеру одрживог развоја, а из руку нашег уваженог песника Пере Зупца  високо национално признање примио је  Ђорђије Бојатовић,генерални директор.

– „МИНЕЛ ЕНИМ“ као самостална фирма настала је 1993. године издвајањем из  „Минел Холдинга“.Послује веома успешно и спада у друштвено одговорна предузећа препознатљива по квалитету и реализацији послова, поштовању рокова, односу према инвеститорима и запосленима. Преко годишњих уговора „МИНЕЛ ЕНИМ“ је ангажован од неколико престижних фирми у земљи, а ове године обележава јубилеј – 25 година самосталног пословања који ће уместо прославе обележити бројним донацијама. Како каже наш народ –  „Бог даје да се не познаје“.  Ми смо за господина  Ђорђија Бојатовића  и његово предузетничко стваралаштво  до сада слушали не само у Новом Саду већ у целој Србији, а од данас ће бити познати и широм нашег региона, истакнуто је у образложењу високог признања.

Иначе, свечаност у Матици Српској у Новом Саду химном „Боже правде“ отворила је Милица Досковић, члан Опере СНП у Новом Саду, а беседом поздравио Бошко Вучуревић, председник Привредне коморе Војводине. О симболици и значају признања које носи име дунавског капетана Мише Анастасијевића говорио је проф. др Радован Пејановић, председник жирија, док је детаље о српском задужбинарству кроз векове пренео песник Перо Зубац.

В.Винкић

Share.

Comments are closed.

Skip to content