Министар за бригу о селу Милан Кркобабић потписао је уговоре о додели бесповратних средстава за куповину минибусева за превоз сеоског становништва са представницима 26 локалних самоуправа. Од 26 возила, девет је додељено локалним самоуправама у пограничним крајевима и три за Косово и Метохију.

Јован Лукић

Комисија на челу са деканом Саобраћајног факултета проф. др Небојшом Бојовићем и његовим замеником, продеканом за научно – истраживачки рад проф. др Далибором Пешићем, оцењивала је 35 пристиглих пријава, а расположива средства распоређена су на најбоље рангиране јединице локалне самоуправе.

Уговор о додели бесповратних средстава у износу од седам милиона динара за куповину минибуса са министром Кркобабићем потписао је и председник Општине Жабари Јован Лукић.

За куповину минибусева ресорно министарство увећало је средстава у односу на прошлу и претпрошлу годину на 182 милиона динара, односно седам милиона по возилу. Минибусеви купљени овим средствима служиће за потребе превоза сеоског становништва из једног села у друго или из села у град. На овај начин становницима села омогућава се обављање привредне активности, доступност адекватне здравствене заштите, одлазак у школу најмлађима, спортске и културне активности.

У последње три године кроз овај програм 61 локална самоуправа је добила минибусеве и решила проблем превоза за више од 400.000 становника у око 1.200 села.

Share.

Comments are closed.

Skip to content