2019-11-08T14:13:58+01:00 8. новембра, 2019. 14:13 |

Министар Шарчевић посетио пожаревачки крај

Министар просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије Младен Шарчевић, боравио је данас у пожаревачком крају. Он је овом приликом посетио Основну школу „Свети Владика Николај“ у Брадарцу и Пољопривредну школу са домом ученика „Соња Маринковић“ у Пожаревцу.

 

                                  Градоначелник Бане Спасовић и министар Младен Шарчевић

 

У ОШ „Свети Владика Николај“ у Брадарцу представљене су нове ђачке униформе, затим апликација „Дигиталне ученичке задруге“, а најављена је и изградња фискултурне сале.

У Пољопривредној школи министар Шарчевић обишао је радионицу за прераду воћа и поврћа, и пекару. У фискултурној сали, на 15 штандова, били су изложени производи ученичких задруга, који су могли и да се дегустирају.

                                              У Брадарцу представљене нове ђачке униформе

 

Након посете школама, у пожаревачком градском здању потписан је Протокол о ученичким задругама. Потписе на овај документ ставили су  градоначелник Бане Спасовић и министар просвете Младен Шарчевић, коме је овом приликом Град Пожаревац  уручио повељу. 

 

Опширније о овом догађају можете прочитати у наредном броју региналног недељника „Реч народа“ који ће се на киосцима наћи у среду, 13. новембра.