2021-03-30T14:29:40+02:00 30. марта, 2021. 14:29 |

Министар Вулин у Пожаревцу

Министар унутрашњих послова Александар Вулин је са директором полиције Владимиром Ребићем обишао Полицијску управу у Пожаревцу .

Том приликом истакао је да новац од акциза који се не слије у буџет, представља штету не само за државу, већ и за грађане јер средства неопходна за најважнија улагања у инфраструктуру, здравство, образовање заврше у рукама криминалаца.

Похваливши рад Полицијске управе на сузбијању ових врста кривичних дела, министар Вулин је навео да је за прва два месеца ове године, у односу на исти претходне, полиција повећала заплене резаног дувана за више од 800 килограма, као и цигарета за више од 200 боксова.


Према његовим речима, највећи број акцизних производа кријумчари се преко Дунава, због чега ће у наредном периоду бити појачане речне патроле.

-Министарство унутрашњих послова наставиће да улаже у набавку опреме и побољшање услова рада полицијских службеника. Улагања захтевају и већу одговорност и од полицијских службеника очекујем још интензивнији рад и боље резултате, рекао је министар Вулин.

Министар се посебно осврнуо на сузбијање кривичних дела крађа, с обзиром да у овом крају имовину има велики број наших људи који бораве у иностранству.

-Појачаћемо редовне контроле и патролну делатност. Заштита имовине и сигурност грађана су приоритет сваке полицијске управе у Србији. Нема малог и великог кривичног дела, и најситнија крађа биће предмет нашег рада. Пронаћи ћемо и процесуирати и најситнијег џепароша, поручио је Вулин.

Вулин је током посете Пожаревцу положио цвеће на спомен-обележје страдалим припадницима полицијске управе у овом граду, као и на споменик трагично страдалом министру полиције Влајку Стојиљковићу.

Преузето са сајта Министарства унутрашњих послова