Министарка за бригу о породици и демографију Милица Ђурђевић Стаменковски посетила је Пожаревац и том приликом оболелима од ретких болести уручила  ваучере за набавку лекова и медицинских средстава.

Министарствo за бригу о породици и демографију Владе Републике Србије додељује ваучере за набавку лекова и медицинских средстава у износу од 30.000 динара, за рехабилитацију 50.000 динара и за једнократну финансијску помоћ  25.000 динара.

Ђурђевић Стаменковски истакла је да је ово један вид конкретне подршке и помоћи лицима којима је помоћ потребна.

– Породица је нуклеус сваког друштва, кичма наше земље, база и место одакле све почиње и одакле све креће. Све наше навике, обрасци понашања, васпитање, одгој, ставови,  директно су у спрези са породичним окружењем. Зато је нама важно да оснажимо породицу, промовишемо породичне вредности, дамо и усвојимо одређене мере и конкретне предлоге како би финансијски  подржали породицу. Желимо да станемо иза породица које се баве предузетништвом, да подржимо породице које су остале да живе и раде на селу. Такође да подржимо и самохране родитеље, очеве и мајке подједнако, породице које имају децу са сметњама у развоју, оне које имају троје и више деце и које су на тај начин послале лепу поруку да нам је потребно рађање деце. Ова акција враћа осмех на лице многима. Ова активност је нешто што ће у сваком случају бити скромни подстицај нашег ресора породицама које се суочавају са овако великим изазовима, рекла је Ђурђевић Стаменковски, истакавши да се све породице које испуњавају услове за ваучере могу  јавити Министарству забригу о породици и демографију.

-Верујем да ћемо у сарадњи  са локалном самоуправом у будућности  учинити све да Пожаревац постане  сигурно место за породицу, да постане савезник и пријатељ породице. Ми смо између два пописа изгубили  700.000 људи. Наш задатак није ни мало лак, а то је да обновимо младост наше популације, да подстакнемо људе да шире своје породице, да заснивају своје породице и што је најважније да у сарадњи са Владом Републике Србије  створимо амбијент у нашем друштву у коме ће људи остајати у Србији и бити свој на своме, додала је Ђурђевић Стаменковски.

Министарка је у Пожаревцу обишла породицу са четворо деце, а затим је у Табачкој чаршији разговарала са грађанима и симпатизерима.

              И.Р.

Share.
Leave A Reply

Skip to content