У ревијалном делу овогодишњег Которског фестивала позоришта за децу који се одржава 29. пут, публици Центра за културу „Никола Ђурковић“ синоћ су се представили чланови Драмског студија Центра за културу Пожаревац комадом „Миш маус кућа хаус илити Мачак у чизмама“.Чланови Драмског студија Центра за културу Пожаревац боравак и наступ у Котору стекли су бројним признањима која су освојили за своје позоришно стваралаштво, показавши да су тренутно једно од најбољих театара ове врсте у земљи. Подсећања ради, комад  „Миш маус кућа хаус илити Мачак у чизмама“ редитељски су потписали Драгиша Косара из београдског позоришта „Пинокио“ и Слободан-Боба Степић, професионални драмски стваралац. Сјајно урађене лутке за представу у којој су младе глумачке  снаге нашег града одлично снашле радио је Борисав Стојиљковић уз помоћ  Тине Лепосавић која је осмислила и израдила костиме.

Фестивал у Котору основан је 1993. године и по традицији се одржава првих дванаест дана јула, а уз позоришне преставе ту су бројне радионице и трибине намењене деци као скупови посвећени  стваралаштву за најмлађе који обухватају филмове, изложбе, концерте, плес, књиге.. а ове године одржан је под слоганом “Све што расте хтијело би да расте”.

Комад „Миш маус, кућа хаус илити Мачак у чизмама“ Пожаревљани су креирали комбинацијом класичне глуме и лутка игре а настао је на на основу бајке „Мачак у чизмама“ Шарла Пероа први пут објављене 1697. године.

В.Винкић

Фото Б.Николић

Share.

Comments are closed.

Skip to content