2021-11-12T08:51:41+01:00 12. новембра, 2021. 08:51 |

Мишић добитник награде Лоудија

Фудбалски тренер Срећко Мишић већ трећу годину ради у Кини. За добар рад и добре резултате уврштен је у тренере који су добили годишње награде и вредна признања од стране града Лоудија.

-Навикако сам на награде, признања и похвале овде у Кини где радим. Сада је дошло још једно велико признање од града Лоудија за допринос развоју и популаризацији фудбалског спорта. Признање је дошло у правом тренутку због чињенице да као директор омладинске школе минулог лета са свих осам селекција бележимо најбоље  резултате на бројним турнирима и у свим омладинским лигама.Тако је У-9  први на провинцијском турниру. Селекција У-10 завшила је сезону на другом месту са истим бројем бодова као и првак, али са слабијом гол разликом. На два турнира провинције освојено је прво и друго место. Екипа У-11 била је трећа у лиги и на више турнира је освајала између 1. и 3. места. Прваци лиге смо били са У-12 и освојили прво место на државном првенству. Са женском селекцијом У-15, прваци смо провинцијског турнира и идемо на завршни државни турнир, каже Мишић.

Резултати  рада  са првом, сениорском екипом су видљиви и запажени од стране клупског руководства. 

-Масовна омладинска школа нам ради успешно. У сениорском тиму сам шеф стручног штаба. Први тим је стартовао у лиги, изванредно. Првих шест кола су за нама.Уписали смо свих шест победа. Верујем да ћемо у том победничком ритму наставити до краја првенства.

Вредан рад се цени и награђује.

 -Овде људи изузетно цене и поштују мој мукотрпан рад и добре резултате награђују. Настављам са мојим сарадницима и даље са још већим еланом. Чинимо велике кораке ка још бољим резултатима. За сада смо у Хунан провинцији број један у фудбалу, а трудићемо се да будемо препознатљиви у читавој, великој земљи Кини, каже Мишић и додаје:

 -Треба упорно радити и давати себе сто посто, а награде и признања стижу као плод тог рада. Ништа се не дешава случајно. Користим прилику да пошаљем велики поздрав из Лоудија који се налази у кинеској провинцији Хунан свим мојим спортским пријатељима из Пожаревца, Кучева, Браничевског округа, Србије и широм света.

 Разговор водио  Раде Сандић