2018-03-29T09:29:09+02:00 29. марта, 2018. 09:29 |

МЛАДИ РАДНИК 1926 ИЗ ДВЕ УТАКМИЦЕ ОСВОЈИО ЧЕТИРИ БОДА

Савић исправља све грешке

Добар старт у наставку првенства пожаревачког српсколигаша. Победа у Ваљеву и реми код кућа су учинак за похвалу . Одбрана се вешто бранила, а ако је и било неке грешке, несавладиви голман Владимир Савић, који није примио гол у обе утакмице, решавао је све проблеме испред своје мреже.

-Атмосфера у екипи нам је победничка, заправо онаква каква и треба да буде у екипи која се бори за опстанак. У прва два пролећна кола, после добрих игара, освојили смо четири бода и то од јаких екипа какве су„Будућност Крушик“ и „Слога“из Пожеге.

Против Слоге млади пожаревачки голман је био најзаслужнији што је освојен драгоцен бод.

– „Слога“ из Пожеге је чврста екипа која зна да игра на резултат. Свој квалитет су потврдили на Вашаришту. Имали су неколико изгледних прилика. Нападач Градимир Грујичић је два пута био у ситуацији да ме матира. Оба пута то је била игра један на један. Први пут је лоше шутирао и лако сам одбранио. Други пут ушао сам му у правом тренутку улинију шута и опет одбранио, каже Савић.

Опасна лопта је била и после слободног ударца Стојаковића у 86.минуту.

-Игор Стојаковић је извео „слободњак“ са 24 метара. То је позиција из које може да иде директан шут или центар пут. Био сам прибран и стабилан и спреман за одбрану. Он је, као и сваки искусан играч шутирао преко живог зида у саме ракље. Успео сам да и тај врло незгодан шут одбраним и сачувам своју мрежу.

Добар старт је потврда доброг рада и добре бриге руководства.

-Немамо помоћни терен па у овим лошим временским данима тренирамо где стигнемо како би сачували главни терен у бољем стању за првенствене утакмице. Углавном радимо иза гола или на оближњој утрини. На Вашаришту опет има грејања и топле воде. Плате стижу на време и председник Ђорђије Бојатовић је човек од речи, па заслужује све похвале од нас играча.

Снег је одложио сусрет у Крагујевцу.

     -Одлазимо да се надигравамо са Шумадијом 1903, којој гори под ногама, ми смо у доброј форми и добро играмо у гостима, тако да би нам бод био велики као кућа, а сва три била би већа од сваког крагујевачког солитера, каже Савић.

Текст и фото: Р.Сандић