Жестоко се радило на десетодневним припремама пожаревачког српсколигаша Младог радника 1926 кога  очекују тешке утакмице из којих треба освојити што више бодова. Капитен тима Горан Лепојевић (30) је, поред Предрага Луке, најискунији играч у веома младом саставу чете тренера Жарка Јовановића. Фудбалску каријеру је почео на Вашаришту, прошао све селекције и заиграо у сениорској. Са Вашаришта пут га је даље водио у омладински тим Црвене звезде, затим Слоге из Петровца на Млави, па Смедереву да би се ове такмичарске сезоне (2019/20) вратио у Пожаревац у коме је рођен и  стално живи са својом фамилијом и опет је заиграо за свој матични клуб.


       -У јесењем делу имали смо смену тренера, због лошег старта.Требало је времена да нови тренер Жарко Јовановић сложи све коцкице, тако да то што смо у доњем делу табеле није реална слика наших могућности. Сада смо много јачи са доласком Предрага Луке, и хомогенији, па после овако добрих припрема одрађених у Охриду очекујем у пролећном наставку продор у златну средину. Наравно да неће бити лако јер сви клубови су се у овом зимском прелазном року знатно појачали.

       Било је напорно у Охриду, свакодневни јутарњи футинг, тренинзи и пет одиграних утакмица, оставили су трага.

      -Рад је био напоран, што је и нормално. Све смо издржали. Нико се није повредио, а шта смо урадили приказаћемо на „генералци“ наредног викенда када играмо на Вашаришту са Вршцем.Та утакмица ће нам бити главни тест јер у првом пролећном колу нам долази лидер на табели, Борац из Чачка.

      Командант одбране, задњи везни капитен Лепојевић, даје својим понашањем и игром пример осталим саиграчима. Прави је џентлмен у копчкама без обзира на дуеле у којима севају варнице

       -Увек играм пуним срцем. Максимално изгарам на терену придодајући се нападу са жељом да борбени морал сиграча држим на високом нивоу. Као капитен увек сам спреман да преузмем одговорност на себе у свим ситуацијама. Добро изводим слободњаке и са пенала сам непогрешив. Зато се надам да ће Млади радник, у пролећном наставку бити тим за респект, који може да победи сваког противника, поготово на своме терену. Наша заједничка жеља као и жеља нашег председника Сенада Марића је да добрим играма вратимо публику на трибине стадиона на Вашаришту и освајањем што више бодова, наговестимо да за следећу ањзону припремамо јуриш на прво место, однонсо  продор у виши ранг, каже Лепојевић .

                                                                                        Текст и фото: Р. Сандић

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content