У свим екипним спортовима са лоптом, где  је постизање голова основни циљ игре (фудбал, мали фудбал, хокеј, ватерполо, рукомет), односно погађање лоптом мреже, последња препрека је голман. Голман је спортиста који брани ту исту мрежу и спречава противничке нападаче да постигну гол. Добар голман је срце екипе и сви играчи га посебно цене и воле.

           Пожаревачки ФК „Млади радник 1926“ има већ пуне четири сезоне изврсног младог голмана Владимира Савића (22) који се доказује и исказује својим талентом, ево другу годину у Српској лиги „Запад“. Овај горостас међу стативама (190, 82) сваким даном у свакој утакмици одушевљава љубитеље фудбала својим одбранама. Храбро се баца противничким нападачима у ноге, у дуелу један на један као да их хипнотише. Вешто улази у линију шута, скраћује угао. У гужви на своме петерцу је најсналажљивији у паду као и у скоку, а топовске шутеве из слободњака или из трка са већих дистанци, брани као пантер. Лопте послате под пречку зауставља атрактивним летом до греде као да је ластавица. Много пута излази и као победик са извођачима најстроже казне.

            Наравно, све је то постигао не само талентом, него и напорним, свакодневним вишегодишњим тренинзима  као и два пута недељно посебним тренингом са специјалним тренерима за голмане. Прошао је све селекције Клуба са Вашаришта и постао стандардни првотимац. У прошлој сезони (2017/18) проглашен је за најбољег младог голмана до 21 године на „Западу“, а ове јесени  у сениорској голманској конкуренцији од 15 клубова из Смедерева, Пожеге, Тутина, Новог Пазара, Арађеловца, Мокре Горе, Уба, Петровца на Млави, Прибоја, Ваљева, Лознице, Прова, Љубовије, Михајловца и Љубића убедљиво је најбољи у избору редакције апсолутног лидера спортске штампе Спортског журнала из Београда.

           Свакако треба истаћи да је Савић изузетан друг и карактеран човек. У Младом раднику сви га воле и цене. Зато је и заменик капитена што је адекватно признање овом најбољем голману Српске лиге „Запад“, који има бројне понуде да пређе у друге средине, али он остаје веран „црвеном“ дресу, уверен да са овом генерацијом пожаревачких фудбалера, клуб града под Чачалицом може да досегне  Прву лигу.

                                                                                                                                                              Р.Сандић

Share.

Comments are closed.

Skip to content