У недељу, 10. марта, настављена је Српска лига „Запад“ и то седам дана касније од осталих српсколигаша. Пожаревачки „Млади радник 1926″ угостио је ФК „Будућност Крушик 2014“ из Ваљева и славио минималним резултатом 1:0.

       ФК Млади радник 1926: 88. Миодраг Младеновић, 4. Илија Ђорђевић, 5. Марко Живановић, 38. Милош Јанковић, 10. Александар Марковић, 11. Богдан Димитријевић (Мл), 17. Стефан Луковић (Мл), 22. Марко Ђорђевић, 23. Новак Стевић (Мл), 31. Лука Пауновић, 77. Светозар Реџић. У игру су још улазили 6. Иван Денковић и 7. Лазар Ђорђевић

       ФК Будућност Крушик 2014: 1. Стефан Милинковић, 5. МиркоЂермановић, 6. Јован Јаковљевић, 7. Небојша Алексић, 8. Немања Панић, 10. Давид Старчевић, 14 Милош Нешковић (Мл), 16. Огњен Миловановић (Мл), 18. Игор Миловановић, 22. Матија Ашковић (Мл), 94. Петар Петровић. На терен су још излазили 4. Андрија Ранисављевић, 9. Павле Стојановић, 11. Немања Исидоровић и 20. Небојша Радичевић.

       Када су гости у питању, ради се о веома „чврстом“ саставу, мало примају и дају голова и готово да су се претплатили на нерешене резултате узевши у обзир да су их ове сезоне укупно имали осам.

       Све то су и показали на терену, задавши домаћим играчима али и судији пуно проблема узевши у обзир да им је сваки старт био на ивици фаула, а неретко и картона.

       Ипак, Пожаревљани су показали карактер и доказали да се током паузе изузетно добро радило у табору домаћег српсколигаша. Екипа делује много хомогеније него јесенас, нису много мењали састав на полусезони а новајлије су се добро уклопиле и избориле статус првотимца.

       Једини погодак постигнут је из једанаестерца. Најстрожијој казни је претходило када је у скоку у свом шеснаестерцу Игор Миловановић из Будућности грубо фаулирао Александра Марковића. Судија Мирослав Јокић из Богатића није имао дилему и одмах је показао на белу тачку. Сигуран егзекутор био је Милош Јанковић који тиме доноси радост домаћим навијачима већ у 17. минуту.

       Све остале прилике на утакмици не би се могле окарактерисати као изгледне, јер су обе екипе играле резервисано, што чуди за госте узевши у обзир да су у раној фази утакмице примили гол.

       Одбрана домаћих је изгледала сигурно и импоновала је смиреношћу у тренуцима када су гости кренули на све или ништа.

       Све у свему, ових деведесет минута могу да радују пожаревачке љубитеље фудбала и дају им наду да се позиција на табели може додатно поправити. Други део првенства тек је почео, има још времена и утакмица, а Пожаревљани се тренутно налазе на осмој позицији.

       Следећег викенда играчи Младог радника путују у Чајетину на мегдан домаћој екипи „Златибор”. Остаје нада да ће се пожаревачки српсколигаш вратити са ове атрактивне туристичке дестинације барем са једним бодом, а лепо би било и када би у кофере спаковали сва три. Гледајући игру са премијере пролећног дела првентва, та солуција свакако није немогућа.

                                                                                                                          С. С.

Share.
Leave A Reply

Skip to content