Пожаревљани стварају предуслове за добре резултате

 „Млади радник 1926“ почео је припреме на време са јасним амбицијама да се у предстојећој првенственој сезони у Српској лиги Запад буде у врху табеле. Тренер Андрија Ферлеж ће у својој другој години рада (а после освајања осмог места) са Пожаревљанима покушати да створи нови модел игре којим би привукао што више публике на Вашариште.

        -Припреме ће трајати пет недеља и обавиће се  комплетно на нашем Градском стадиону где имамо солидне услове за рад. Нису планиране заједничке припреме ван Пожаревца. Морамо  у ходу да решавамо одређена питања, која су битна за колективан рад и стварање унутрашње мотивационе атмосфере, а уједно да будемо константно присутни и уочени у нашем граду, каже Ферлеж.

         Заказано је седам утакмица провере. Противници  су:Слога 33 (Петровац на Млави), Раднички(Ковин),ВГСК(Велико Градиште), Смедерево, Железничар (Панчево), Јагодина –Табане,  РСК (Раброво).

         -Тих седам сусрета биће нам права провера могућности тима који припремамом. Клубу су приступили: Тасић, Јанковић и Живковић из Пролетера, Михајловац. Настојаћемо да пронађемо и једног крилног нападача. Морамо знатно да унапредимо игру. Чека нас зато врло озбиљан рад. Остали играчки кадар од прошле сезоне  састављен од све самих пожаревачких играча, остаје непромењен. Заошрићемо конкуренцију и играти агресивно и брзо, како код куће, тако и на гостовањима.

          Темељ је постављен, предстоји надоградања.

          -Финансијска конструкција није побољшана, па ћемо се пружати према могућностима. Обећања не волим да дајем, али само велики рад може донети праве резултате. Основни циљ је да будемо стабилан српсколигаш и пласманом се удаљимо на време од опасних вoда. Поставили смо темеље минуле сезоне и сада морамо да их ојачамо. Учвршћивање целе конструкције Младог радника, на свим нивоима је примаран задатак, а након тога размишљаћемо о вишим циљевима и Првој лиги.

                   Велика стручна појачања у клубу су професор Горан Туфегџић и новопостављени спортски директор Марјан Марковић.

          -Несумњиво да ће велику помоћ клуб имати од наших познатих интернационалаца Горана Туфегџића и спортског дирекора Марјана Марковић. Све то јасно говори да се ствара прави тим људи, који желе пуну реафирмацију пожаревачког фудбала односно градског клуба „Млади радник“, претходних деценија највећег спортског бренда Пожаревца, каже Ферлеж.                    

                                                                         Текст и фото:  Р.Сандић

Share.

Comments are closed.

Skip to content