2017-07-14T12:11:20+02:00 14. јула, 2017. 12:11 |

МЛАДИ TАЛЕНТИ: МАРИЈА ДРАЖИЋ

O7Свестраност, рад и упорност су особине које се стичу првенствено жељом за новим сазнањима и личним усавршавањем. Управо поменуте особине красе једанаестогодишњу Марију Дражић која највећи део свог времена проводи уз бројне активности којима ниже успех за успехом. Марија је завршила четврти разред Основне школе „Јован Цвијић“ у Костолцу са просеком 5,00 и паралелно окончала трећи разред клавира Ниже музичке школе „Стеван Мокрањац“ Пожаревац, одељење у Костолцу, у класи професорке Иване Илић, са просечном оценом 5,00.

Овакав успех на крају школске године није случајан јер је Марија марљив и вредан ђак. То потврђује и ласкава титула лауреата на овогодишњем Меморијалу „Аца Панић“ у Младеновцу (100  поена), али и сребрна медаља на Међународном надметању пијаниста у Смедереву. Није потребно посебно истицати да је ова талентована Костолчанка и до сада, на музичкој такмичарској сцени, освајала углавном прве награде.

                                 Како нам каже, музику воли од раног детињства, а од својe шесте године је члан Културно уметничког друштва „Костолац“ са којим је наступала широм Србије. Интресовање на пољу уметности Марија Дражић је преселила и на сегмент ликовног стваралаштва. Наиме, за најбољи ликовни рад награђена је од стране Друштва учитеља Града Пожаревца, док њени бројни цртежи красе сајт матичке основне школе. Смисао за визуелно стваралаштво усмерила је у један специфичан хоби: прављење фризура у којима је, како њене другарице кажу – ненадмашна, док јој пуну подршку у раду и ангажовању пружа мама Сузана.

                                    На питање како ће провести летњи распуст, Марија одговара:

                                 – Посетићу тетку која са породицом живи у Подгорици, а тај период ћу искористити да мало будем и на мору, где ћу уз таласе и сунце сакупити инспирацију за свој рад и енергију за наступајућу школску годину.

                                                                                                                                       В. Винкић