2021-01-29T10:12:30+01:00 29. јануара, 2021. 09:09 |

Много рада за опстанак

Суперлигаш ЖФК „Пожаревац“ после обављених десетодневних зимских припрема у Депотовцу свакодневно тренира у Пожаревцу.

Тренер Братислав Живановић задовољан је радним еланом играчица.

  -У Деспотовцу, уз председника Љубишу Станојловића и директора Клуба Стојана Јовановића, било је 18 фудбалерки. Поред Марије Вуковић била је  Нина Матејић, Злата Милановић, Андријана Тришић, Милица Шебек, Ана Ђаловић, Ања Шево, Ана Трутић, Катарина Драгутиновић, Кристина Арсенијевић, Ирена Ташковић, Теодора Туфегџић, Дарија Животић, Александра Стевић, Милена Ђулејић, Елена Живковић, Милица Стојићевић и Милица Радивојевић, каже Живановић.

Припреме у Деспотовцу су завршене играњем прве  утакмице провере.

-Последњег дана боравка у Деспотовцу одиграли смо утакмицу са пионирима ФК „Плана“ из Велике Плане која је завршена ремијем 2:2. По доласку у Пожаревац два дана смо се одмарали, па наставили са свакодневним радом. Пре подне радимо у великом балону, а поподне на терену ФК МИП Мајдан.

 Мада су тренинзи напорни, а и услови нису баш најбољи, елан девојака не попушта.

-Услови су више него тешки. Девојке добро подносе напоре. Одрадили смо и прве тестове који показују да моaрмо још жешће ра радимо, да би што сперминији дочекали почетак борбе за опстанак. У плану имамо одигравање неколико сусрета провере. Прву првенствену утакмицу играмо код куће са Земуном 27. фебруара, па има још времена за уигравање екипе која треба да осваја драгоцене бодове за опстанак у елити, каже Живановић.    

                                                                                                                                                                    Р. Сандић