2020-12-03T11:13:37+01:00 3. децембра, 2020. 11:13 |

Модернизација голубачке локалне путне мреже

 Општина Голубац већ годинама реализује пројекте на модернизацији локалне путне мреже. Улагањем у развој путне инфраструктуре нису створени само услови за квалитетан и добар живот грађана, већ и за економски развој насеља. Тиме је омогућен и долазак нових инвеститора, а да би се туризам  брзо и успешно развијао, била је потребна и модернизација локалне путне мреже. Сваке године на подручју ове подунавске општине и у 23 насеља асфалтира се око двадесетак колометара локалних саобраћајница, па је у последње четири године модернизовано  око 80 одсто локалне и туристичке  инфратсруктуре. У току су радови на реконструкцији локалних путева са асфалтним коловозом у дужини од 16,5 километара.  Радове изводи Предузеће за путеве из Пожаревца, а вредност радова је 88 милиона динара. Ова средства обезбеђена су из општинске касе. Планирани завршетак радова је до краја ове године. 

  -Ми смо у протеклом периоду добар део новца издвојили из општинског буџета за асфалтирање.  Сваке године асфалтира се по више километара локалних путева, не рачунајући радове на полагању асфалта на путевима  првог и другог реда. Ове године издвојили смо 88 милиона динара за  реконструкцију локалних путева са асфалтним коловозом на седам деоница у дужини од 16,5 километара. У већини насеља завршили смо модернизацију локалне путне мреже и асфалтирање сеоских и градских улица, а у оним селима где се до сада није радило урадићемо до краја ове и наредне године. Изградили смо и један мост на Туманској реци који ће повезивати насеље Снеготин са манастиром Тумане и Кривачом, а вредност ових радова је око милион динара, истиче председник општине др Небојша Мијовић и додаје да ће до краја наредне године Голубац и сва насеља имати комплетно модернизовану локалну путну мрежу.

-Стварамо  добре услове за безбедан саобраћај и повезивање са другим местима као што су Велико Градиште, Пожаревац и Кучево, нагласио је др  Мијовић.

Љ. Настасијевић