2020-07-02T09:48:44+02:00 2. јула, 2020. 09:48 |

Модернизација голубачке путне мреже

Улагањем у развој путне инфраструктуре нису створени само услови за квалитетан  живот грађана већ и  за економски развој насеља у општини Голубац. Тиме је омогућен и долазак нових инвеститора, као и развој  туризма. У овој години из општинског буџета у модернизацију локалне путне мреже уложено је 30 милиона динара за асфалтирање око десет километара путева  и улица у граду и околним насељима. 

 -Ми смо у протеклом периоду сваке године добар део новца издвајали из општинског буџета за асвалтирање од 5 до 10 километара локалних путева, не рачунајући радове на полагању асфалта на путевима  првог и другог реда. Ове године издвојили смо 30 милиона динара за асфалтирање локалних путева и улица у насељима. У већини насеља завршили смо модернизацију локалне путне мреже и асфалтирање сеоских и градских улица, а у оним селима где се до сада није радило, планирали смо да урадимо у наредном периоду, наравно ако нам грађани поново укажу поверење на предстојећим локалним изборима. У наредне две године  град и сва насеља имаће комплетно модернизовану локалну путну мрежу. То је нешто чиме можемо да будемо задовољни, створили смо добре услове за безбедан саобраћај, повезивање са другим местима као што су Велико Градиште, Пожаревац и Кучево, јер без добре инфраструктуре нема ни развоја  и бољег живота,каже  председник општине Голубац др Небојша Мијовић.

Један од приоритета развоја општине Голубац у протеклом и у наредном периоду су осим развоја туризма и модернизација локалне путне мреже, водоснабдевање, образовање, култура и спорт.

Сваке године на подручју ове подунавске општине асвалтира се десетак колометара локалних саобраћајница, па је у последњих четири године модернизовано  око 80 одсто путне инфраструктуре.