НА СЕДНИЦИ ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

 О Нацрту ребаланса буџета и систематизацији

 

 

              На седници Општинског већа  у Петровцу на Млави којом је председавао председник Општине Душко Нединић, поред осталог, разговарало се о предлогу новог ребаланса буџета Општине за 2017. годину. Веће је утврдило Нацрт ребаланса о коме ће коначну одлуку донети одборници на наредној седници Скупштине општине. Чланови Већа утврдили су и Предлог правилника о систематизацији радних места у општинској управи и пратећим јавним службама сходно Закону о рационализацији. Горан Ристић, заменик председника Општине најавио је обједињавање неких служби у општинској управи ради ефикаснијег рада као и смањење броја запослених за 5 радника.

 


                                     Академија поводом Дана ослобођења

              Поводом 8. октобра, Дана ослобођења Петровца на Млави у Другом светском рату положени су венци крај Спомен обележја ратницима у градском парку. Венце су положили представници Удружења бораца и Општине. Седамдесеттрогодишњица од ослобођења ове општине биће обележена и свечаном академијом у уторак, 10. октобра пригодним програмом у средњој школи „Младост“ у Петровцу.


                                           Поставља се лед расвета

              У Петровцу је ових дана  почела замена старих живиних сијалица новом лед расветом. Постављање нове градске расвете ради се по програму јавно – приватног партнерства. Петровац је трећи град у Србији који је ушао у пројекат постављања лед расвете. У наредних двадесетак дана замениће се све сијалице јавне расвете што ће донети уштеду у потрошњи електричне енергије.


                                                Ново возило за Ватрогасно-спасилачку јединицу

             Општина Петровац донирала је ново возило за гашење шумских пожара Ватрогасно – спасилачкој јединици. Примопредаји возила које ће умногоме допринети ефикаснијем раду Ватрогасне јединице и безбедности људи и имовине, присуствовали су председник Општине Душко Нединић, помоћник председника Саша Живојиновић и начелник Одељења за ванредне ситуације Браничевског округа Горан Ђорђевић.


              Промоција ДВД издања „50 година петровачког рокенрола“

У  Народној библиотеци ,,Ђура Јакшић” одржана је промоција ДВД издања ,,50 година петровачког рокенрола“ у оквиру манифестације ,,Рокеријада“. Бројној публици приказан је промотивни филм свих бендова који су наступали на прошлогодишњем рок концерту приликом обележавања истоименог јубилеја. Публици су се обратили Марко Миливојевић,  Милан Јенић и Марко Вељковић. Песмом и звуцима гитаре, промоцију су обогатили ученици ОШ ,,Бата Булић”, Павле Миленковић и Алекса Фрајт.

Share.

Comments are closed.

Skip to content