Санитарна опрема вредна 20 хиљада франака

Општа болница у Петровцу на Млави добила је, кроз донацију, санитарну опрему за купатила у вредности од 20.000 швајцарских франака.Опрему је донирао Давид  Милановић из Великог Лаола, Петровчанин који живи и ради у Швајцарској. Организатор транспорта био је члан Општинског већа и председник МЗ Велико Лаоле Небојша Влајић. Заменик председника општине Горан Ристић и директор Опште болнице др Бранко Лукић  захвалили су се на донацији која ће, како су истакли, у многоме побољшати услове боравка пацијената у Општој болници у Петровцу на Млави.

 

Туристичка организација на Фестивалу вина и хране у Сомбору

Туристичка организација општине Петровац на Млави по други пут је учествовала на Међународном фестивалу вина и хране у Сомбору. Произвођачи и љубитељи квалитетних вина, ракије и добрих залогаја, окупили су се ове године по девети пут на фестивалу „Ravangrad Vine Fest“.

Фестивал вина и хране у Сомбору, јединствена је манифестација на подручју Западнобачког округа и као таква из године у годину окупља све већи број излагача и посетилаца, тако да је ове године било преко 80 излагача, од произвођача вина, ракије, хране до угоститељских објеката, туристичких организацијa из Србије и земаља окружења.
Фестивал, такође, обогаћује туристичку понуду града и регије и идеална је прилика да и друге туристичке организације презентују своје понуде.Током трајања фестивала, посетиоци су уживали како у квалитетним винима и укусној храни, тако и у пратећем програму који је укључива окултурно-уметнички део, промоције и презентације реномираних винских кућа, али и стручна предавања.
Петровачку општину су осим Туристичке организације представили винар Аца Поповић из Крвија и пчелар Вуле Родаљевић из Петровца, а бројни посетиоци показали су значајно интересовање за производе петровачких произвођача.

Share.

Comments are closed.

Skip to content