За ученике и наставнике Музичке школе „Стеван Мокрањац“ месец април био је од изузетног знајача из два разлога.

Најпре, у првој половини ученици су са великим успехом показали стечено знање на Републичком такмичењу музичких школа, које се ове године одржавало у Новом Саду и Београду. Реч је о једном од најзначајниjих надметања у земљи које организује Заједница музичких и балетских школа Србије под покровитељством Министарства просвете.

Потом је Школа била домаћин XVI Међународног такмичења дрвених дувача које је окупило око 170 ученика из 9 земаља, а Град Пожаревац је посетило око 500 гостију, што свакако доприноси и туристичком развоју. За захтевну и беспрекорну организацију заслуге припадају члановима Организационог одбора, директору школе Зорану Марићу, директору такмичења Периши Станојевићу као и запосленима који су се максимално  заложили.

Посебан значај како ученицима и наставницима тако и овој образовној институцији дале су освојене награде. Када је о Републичком такмичењу музичких школа реч, ученици Музичке школе „Стеван Мокрањац“ освојили следеће награде:  у дисциплини Саксофон ЛАУРЕАТ је Сава Ђукић док је прва награда припала  Стефану Јанојлићу. Обојица су ученици класе Перише Станојевића. Иста дисциплина донела је ученицима из класе Марије Стојадиновић Богдану Величковићу прву,  а  Николи Радовановићу други награду.

У категорији Флаута Душан Винкић и Катарина Ничић из класе Каролине Спречаковић освојили су друге награде, Милица Миладиновић и Јована Благојевић из класе Јулијане Јанковић, такође друге, док је Теодора Мићић из класе Валентине Илић освојила трећу награду. Категорија Соло певање донела је Даници Цокић из класа Марте Благојевић прву награду која је припала и Немањи Павићу из класе Оливере Јанићевић. Троје трубача из  класе Мише Богдановића: Коста Богдановић, Јована Станојевић и Вељко Томић освојили су прве награде. Марија Цакић ученица клавира из класе Војислава Перућице освојила је прву награду.

На Међународном такмичењу дрвених дувача, млади пожаревачки таленти такође су остварили значајан успех. Специјалну награду „Lyra Style“, у висини од 35 евра, добили су Сава Ђукић, саксофон и Катарина Ничић, флаута.

У категорији саксофон  прве награде припале су Сави Ђукићу, Стефан Јанојлић (класа Периша Станојевић), Богдан Величковић, Никола Радовановић (класа Марија Стојадиновић), док је другу награду освојио Павле Павловић (класа Периша Станојевић). Категорија Флаута прве награде донела је Магдалени Шкрињар и Јовани Благојевић (класа Јулијана Јанковић), Катарини Ничић и Душану Винкићу (класа Каролина Спречаковић), другу награду Милици Миладиновић (класа Јулијана Јанковић), а треће награде Јани Димитрић (класа Јулијана Јанковић), Теодори Мићић и  Елени Ристић (класа Валентина Илић).

В.Винкић

Share.

Comments are closed.

Skip to content