2021-10-06T14:25:35+02:00 6. октобра, 2021. 14:25 |

На Дан школе: У Политехничкој отворена свечана дворана

Политехничка школа у Пожаревцу,  5. октобра, обележила је 31 годину од оснивања. Тим поводом у школи је отворена свечана дворана некадашњег биоскопа „Култура“, те је у истој приређен адекватан културно-уметнички програм.

Свечаност је отпочела  химном у извођењу Симфонијског оркестра „Гвардија”, а потом се присутнима обратио домаћин, директор школе Дарко Радовановић, који је истакао да је прошло две деценије откако се неко последњи пут обратио са ове сцене.

-Мени је данас посебна част и задовољство, не само зато што вам се обраћам са овог места, већ и зато што сам лично допринео да ова сала буде реновирана, да јој буде враћена намена и да поново буде доступна грађанима Пожаревца. Ову прилику желим да искористим и да се захвалим свима онима који су учествовали у овом подухвату, почев од претходног директора школе Дејана Савића који је иницирао израду пројекта за реновирање сале, свим пројектантима, извођачима радова, надзорним органима који су одговорно, савесно и у предвиђеним роковима обавили свој део посла, а посебну захвалност упућујем управи Града Пожаревца на челу са градоначелником Сашом Павловићем који је препознао значај овог простора и дао значајну подршку у обезбеђивању финансијских средстава за реализацију ове инвестиције, истакао је Радовановић подсетивши  да свечана сала није важна само за ову школу, већ и за све друге основне и средње школе са територије Пожаревца и Костолца,  Предшколску установу,  као и за све уметнике и Културно-просветну заједницу.

-Чином свечаног отварања ми стављамо тачку на једно поглавље које се односило на реконструкцију и довођење овог простора у употребљиво стање. Сав тај труд и рад који су уложени у то да овај простор добије нов изглед биће узалудан уколико овом простору не удахну живот позоришне представе, музички концерти, биоскопске пројекције и други културни догађаји, рекао је директор Радовановић.

Директор Политехничке школе Дарко Радовановић уручио је повељу Граду Пожаревцу за значајан допринос развоју ове образовне установе. Признање је примио председник Скупштине града Пожаревца Предраг Мијатовић који је истакао да је нова сала Политехничке школе симбол уздизања школе последњих година,  до кога се дошло марљивим радом и одличном организацијом.

Испред Министарства просвете, науке и технолошког развоја присутнима се обратио просветни саветник Драшко Грујић, који је истакао да је на овом месту стајао 1978. године  не надавши се да ће овај дивни простор поново имати функцију.

И.Р.

Фото: В. Милић

 

Јубиларне награде  и захвалнице

 

Дан школе био је прилика да се доделе јубиларне награде заслужним појединцима који су својим радом допринели развоју школе.

За десет година рада и допринос у раду Политехничке школе  додељене су захвалнице Драгани Пајић, Ивану Филиповићу и Ненаду Милановићу. За двадесет година рада  награђена је Тања Бабејић, а за 35 година рада Зоран Николић. Осим њих, захвалница је уручена и Владети Јовићу, који је ове године отишао у пензију.

Захвалнице су додељене  и Лазару Ранђићу, ученику  који је освојио треће место на републичком такмичењу из историје, као и Милошу Бранковићу, његовом наставнику и ментору.

 

Опширнији извештај са прославе Дана школе можете прочитати у недељнику Реч народа 12. октобра.