Центар за културу „Драган Кецман“ из Кучева покренуо је први Фестивал глумаца аматера „Кучево 2023“, са циљем да афирмише позоришне аматере.

Фестивал је такмичарског карактера, а улаз бесплатан. Представе ће се играти сваког четвртка током марта, у Великој сали кучевачког Центра за културу.

Првог дана Фестивала, у четвртак, 2. марта, позориште „Кастелум“ из Костолца извело је представу „Љубав“. Фестивал је отворио један од најбољих младих глумаца Богдан Богдановић, који је истовремено у жирију заједно са директорком Библиотеке  Јованом Дишић и ликовним ствараоцем Миланом Глозићем. Пре њега присутнима су се обратили Иван Драгојловић, редитељ Аматерског позоришта у Кучеву и директорка Центра за културу „Драган Кецман“ Марија Коцић.

У фокусу Фестивала је глумац – аматер због чега ће се у свакој представи награђивати најбоља остварења. Прве такмичарске вечери по оцени жирија награђена је Наташа Роквић. Иначе, представа костолачког позоришта „Кастелум“ у режији Фуада Табучића у којој су поред Наташе Роквић глумили и Дејан Милошевић и Младен Деспотовић била је све само не аматерска: одлична глума, сценографија, интригантна тема, једноставно све је било на врхунском нивоу.

Следећи термин Фестивала је 9. март, када ће позориште из Петровца на Млави играти „Позови ме ради прељубе“. Трећи дан Фестивала је 16. март, када ће се представити позориште из Малог Црнића представом „Др“. Претпоследњи дан биће 23. марта, уз представу „Мајстори, мајстори“ позоришта из Пожаревца. Фестивал ће 30. марта затворити „Поштени провалник“, позоришта из Великог Градишта.

Главне награде у завршници Фестивала су најбољи глумац/глумица, најбоља епизодна улога, најбољи млади глумац/глумица и најбољи ветеран глумац/глумица.

Share.

Comments are closed.

Skip to content