2021-05-09T12:00:54+02:00 9. маја, 2021. 11:44 |

На хиподрому: Мајски састанак без публике

Коњичко друштво „Кнез Михаило“ 8. маја организовало је тркачки дан „Мајски састанак“, нажалост другу годину заредом без присуства публике због епидемиолошке ситуације.Одржане су четири касачке и три галопске трке са укупним фондом награда од 700.000 динара. Тркачки дан је отворен касачком партијом „Срђан Петровић Чиби“ у којем је наступило девет грла, а победу са просечним касом по километру 1:20.9 остварило је грло Picolo Party са Владимиром Прибићем у сулкама. Победнички пехар уручио је Радомир Аврамовић, дугогодишњи технички секретар КД „Кнез Михаило“ и генерални секретар Удружења судија КСС.

Први галопски окршај „Небојша Дозет Белан“ припао је грлу Насрани са јахачем Славеном Јовановићем, који је стазу дугу 1.400 метара претрчао за 1:27,7. Победничком тиму пехар организатора предао је Даворин Живковић, потпредседник Управног одбора КД „Кнез Михаило“ и петоструки победник вишебоја.

У касачкој трци „Новица Андрејић Гуџоман“ тријумфовао је Messenger са возачем Александром Ранђеловићем и просечним касом по километру 1:18.3. Награду је предао Љубиша Петровић, члан КД „Кнез Михаило“ и троструки витез ЉКИ.

 

Галопску трку „Миодраг Петровић Кум“ на 1.300 метара добило је грло Al Capone са Алексом Шашићем у седлу. Време победникa 1:18,2, а пехар организатора уручио је  Александар Миленковић, директор КД „Кнез Михаило“. Касачко надметање „Слободан Симоновић Сипа“ добило је грло Equador le Blanc са Миодрагом Пантићем у сулкама и просечним касом по километру 1:17.9. Пехар организатора предао је Србољуб Симић, члан КД „Кнез Михаило“, доајен пожаревачког касачког спорта.

 

Уследио је главни галопски окршај „Тина“ на 1.600 метара за трогода женска грла са наградним фондом од 200.000 динара. Славило је грло Анђелика са Кристијаном Гнесијем у седлу и оствареним временом 1:37,8. За њом кроз циљ су пројурила грла Varena Storm i Tulip OٰHare. Победничком тиму пехар је предао Љубисав Биса Костић, најстарији члан КД „Кнез Михаило“ и одгајивач чувене Тине. Програм је завршен брзом касачком партијом „Пожаревац“ у којој је тријумфовало грло Saphir AT са возачем Миодрагом Пантићем и просечним касом по километру 1:16,7. Победницима је пехар предао Василије Балдић, директор Туристичке организације Града Пожаревца.

 Текст:  Дарко Динић

                                                                                                Фото: Мирослав Радојевић