У оквиру програма овогодишњих Хомољских мотива, у четвртак, 1. јуна, од 16 часова, у читаоници кучевачке библиотеке биће представљена књига „Виногради сузе лију”, аутора Боре Васића.

На промоцији ће говорити доктор историјских наука Мирољуб Манојловић, публициста Владица Винкић, дипломирани новинар Радиша Драгојевић, као аутор Бора Васић.

Реч је о књизи која међу својим корицама окупља народне музичаре из наших крајева. Уз фотографије и интервјуе, врло обимна грађа обрађена пријемчивим публицистичким стилом чува ове људе од заборава.

Организатори позивају све љубитеље и поштоваоце народне музике, традиције и локалне историје, да присуствују промоцији ове књиге, посебно породице музичара о којима се у књизи пише, а међу којима су и Миле и Велизар Матушић, Живкица Милетић, Станиша Пауновић …

Занимљиво је да готово нема личности значајне за народну музику нашег краја, а да у неком тренутку није наступала на Хомољским мотивима.

Након промоције књиге „Виногради сузе лију“, исте вечери, у породичној кући Анђелковића биће организована изложба „Завет Светог кнеза Лазара” Петра Анђелковића, док ће на летњој позорници Трга Вељка Дугошевића у Кучеву биће одржан музичко – поетски програм Ивана Босиљчића под називом „Наше вече”.

Share.

Comments are closed.

Skip to content