Доделом медаља победницима у Кучеву је 13. априла завршен је 15. Хомољски маратон. Организатори манифестације на којој је учествовало више од 400 учесника од којих је 200 било ученика из основних школа „Јован Цвијић“ из Костолца и „Свети Сава“  из Пожаревца. Организтор маратона, који је отворила потпредседница Општине Кучево Невена Траиловић са директором Туристичке организације Александром Илићем били су Планинрско друштво „Штубеј“ из Кучева и ПД „Вукан“ из Пожаревца уз подршку Планинарског савеза Србије, Туристичке организције Кучево и Спортског савеза Општине Кучево. Старт је озваничила начелница Планинрског Савеза Србије Валентина Токовић. 

                                Међу учесницима и 200 ученика              /Фото: Драган Милић Ћела/

          На веома захтевној планинарској стази у дужини од 37 километара учествовали су најспремнији: У категорији мушкараца први је на циљ стигао Драган Грујић, други је Младен Крстић из ПД „Штубеј“ а на трећем месту је Александар Димитријевић.

          Када су у питању жене, на овој најтежој стази победу је однела чланица ПК „Вукан“ из Пожаревца Дарица Драгојевић, друга је стигла Радислава Влајковић, а трећа је Катарина Џуверовић. 

                                           Победнице на трону             /Фото: Драган Милић Ћела/

          Осим на великој, маратон је одржан и на средњој стази у дужини 16 километара као и на малој стази дугој 6 километара.

          Награде – медаље најуспешнијима уручио је председник Управног одбора ПД „Штубеј“  Драгиша Шолдић  док се свим учеснцима маратона и спонзорима, међу којим су највећу помоћ пружили Моби Литас и Бамби Пожаревац захвалио председник ПК „Вукан“ Новица Митић. 

Share.
Leave A Reply

Skip to content