На „Површинском копу „Дрмно“ сви рударски системи су у раду и нема већих проблема који би битно пореметили производни процес, потврдио је Драгослав Славковић, директор ПK „Дрмно“.

− Зима је досад била блага и без снежних падавина, тако да нисмо имали проблема са замрзавањем и отежаним радом рударске механизације. Бољом организацијом и координацијом рада превазилазимо недостатак помоћне механизације – булдожера, цевополагача и ровокопача, док нам не пристигну нове машине, каже Славковић.

Драгослав Славковић

Према његовим речима, овогодишњи циљ је остварење производног биланса и континуирано повећање времена рада рударских система. Засад, оно на годишњем нивоу износи око 3.500 сати, а циљ је да се временско искоришћење рада машина подигне између 5.000 и 5.500 сати рада. Kада је реч о искоришћењу капацитета машина, Славковић истиче да је оно добро али да треба уложити напоре да буде и боље. За постизање ових циљева неопходно је да се током ремонтне сезоне замене витални и други неопходни делови.

Производња угља је континуирана и стабилна. На депонијама има довољних количина угља и снабдевање термоелектрана угљем је осигурано. На копу сматрају да је од великог значаја континуиран пријем младих радника, који би се полако укључивали у производни процес да стичу неопходно искуство и тако постану ослонац производног процеса на копу „Дрмно“.

                                                                                                                           Р.Н.

Share.

Comments are closed.

Skip to content