2020-08-22T14:29:08+02:00 22. августа, 2020. 14:29 |

На квалификационом такмичењу у Вишебоју: Најуспешнији Бобан Јанићијевић

Град Пожаревац, Туристичка организација Града Пожаревца и Коњичко друштво „Кнез Михаило“ 21. августа на градском хиподрому, организовали су квалификационо такмичење у Љубичевском коњичком вишебоју за учешће на 57. ЉКИ.  На такмичењу које обухвата пет традиционалних дисципилна и то гађање топузом, стрелом, копљем, курирско јахање и сеча сабљом, учествовало је 14 такмичара, од којих је у полуфинале пласман изборило 10 вишебојаца.

Овога пута најуспешнији је био  Бобан Јанићијевић који је са грлом Walken Light  освојио 12 поена. Друго место припало је  Даворину Живковићу и грлу Тарантина који су сакупили 11 поена. На трећем месту обрео се млади  Ненад Анђелић са грлом India Jade  и освојених 10 поена колико је прикупио и четворопласирани  Мирко Караџић са грлом Lahi Dona, али слабијим временом у курирском јахању.

Следе  Душан Јанковић са грлом Lendoveri и  Слађан Младеновић са грлом Мерлин који су освојили по 8 поена, док су Војин Мирковић са грлом Red Fear, Милан Ивић са грлом Кајман, Милан Јовановић са грлом Сибирска краљица и  Душан Рајчић са грлом Baford Boy изборили по 7 поена. Њима ће се у полуфиналној рунди такмичења придружити Андрија Стерђевић и Марко Миленковић, који су на прошлогодишњим Играма освојили највише поена, односно прво и друго место. Из даљег такмичења испали су Малиша Вујчић, Саша Мијатовић, Предраг Јовановић и Владимир Најдановић.

                                                                                                            Д.Динић