У организацији Спортског савеза Општине Петровац на Млави, Олимпијског комитета Србије и Месне заједнице Бистрица, под покровитељством Општине Петровац и уз техничку подршку Српског атлетског савеза и петровачког Атлетског клуба „Драгутин Томашевић“, одржана је 16. Меморијална трка „Драгутин Томашевић“. У част првог српског олимпијца и десетоструког победника маратонске трке Обреновац – Београд трчало је око 400 такмичара из Хрватске, Црне Горе, Босне и Херцеговине и свих крајева Србије.

Манифестација је отпочела подизањем државне и олимпијске заставе, а након тога трка је кренула из Бистрице, испред спомен чесме и олимпијске собе на тргу Драгутина Томашевића. Циљ је био на Градском тргу у Петровцу на Млави. Ове године Меморијална трка организована је као Првенство Србије на 10 километара у којем су учествовали старије јуниорке и јуниори, сениорке и сениори.

На шампионату државе на 10 километара код старијих јуниорки прво место и златну медаљу изборила је Сања Ђоковић, чланица АК „Чаак“ из Чачка, друга кроз циљ је прошла њена клупска колегиница Маријана Јаковљевић, док је брознано одличје припало Тијани Динић, атлетичарки Цера из Шапца.

Шампион Србије у категорији јуниора на 10.000 метара постао је Жељко Тодоровић, такмичар АК „Цер“ Шабац“, друго место припало је Александру Дугићу, атлетичару Паноније из Панчева и треће место Јовану Хаџићу из АК „ Морава“ Ћуприја.  Признања им је уручио Един Зуковић, селектор атлетске репрезентације Србије и промотер овогодишње Меморијалне трке.

У трци сениорки на 10 километара убедљиву победу остварила је легендарна Оливера Јевтић, атлетичарка Младости из Ужица, друго место заузела је  Невена Јовановић, атлетичарка Београдског тркачког клуба, док се на трећој позицији пласирала Александра Костадиновић, чланица АК „Срем“ из Сремске Митровице.

Победник трке код сениора и нови – стари шампион државе постао је Милан Митровић из Београдског тркачког клуба, друго место припало је Мирку Мауни, атлетичару Срема из Сремске Митровице, док  је брозану медаљу освојио Милош Крстић, такмичар АК „Лепосавић“. Медаље им је уручио заменик председника Општине Горан Ристић.

У свеукупном пласману код мушкараца првих шест позиција заузели су Милан Митровић, Мирко Мауна, Стенли Кипруто, Милош Крстић, Кристијан Стошић и Белмин Мркановић. У женској конкуренцији најбрже су биле Оливера Јевтић, Невена Јовановић, Саима Мурић, Мејра Мехмедовић, Александра Костадиновић и Марина Радовановић. Медаље и новчане награде им је доделио председник Општине Петровац Душко Нединић.

                                                                                                                                                      Д.Динић

Share.

Comments are closed.

Skip to content