Јавно комунално предузеће „Паркинг сервис“ Пожаревац основано је 1. августа 2006. године и ових дана обележава петнаест година пословања.

                   Директорка Марија Паповић

Поводом петнаестогодишњице од оснивања, данас је свечано отворено реконструисано паркиралиште „Пијаца“ у Улици Моше Пијаде и Пожаревљанима омогућено бесплатно паркирање на истом.

Реконструкцији овог паркиралишта приступило се почетком јуна месеца, а радило се у две фазе.

– Прва фаза је подразумевала изградњу новог острва за наплатну кућицу и довођење прикључака за воду и канализацију до наплатне кућице. Другој фази, реконструкцији асфалтне подлоге, приступило се 12. јула. Осим нове асфалтне подлоге и ограде, измењена је организација кретања и паркирања возила унутар самог паркиралишта. Радови су завршени за тачно три недеље, како је и планирано. Захвалила бих се локалној самоуправи која је издвојила 5,5 милиона динара за пројекат реконструкције асфалтне подлоге и свим другим привредним субјектима који су допринели да се ово паркиралиште у рекорном року оспособи за рад, каже директорка ЈКП „Паркинг сервис“ Марија Паповић и додаје:

                                      Паркиралиште “Пијаца”

-Паркинг сервис сматра својом обавезом и потребом да нашим корисницима пружи лепша и функционалнија паркиралишта. Цене услуга нисмо кориговали задњих осам година и по томе смо, мислим, јединствени у Србији. Успели смо да увођењем нових производа и бољом контролом наплате у тешким временима послујемо позитивно и стабилно и нашим корисницима омогућимо несметан и континуиран процес рада.

Град Пожаревац је за потребе реконструкције асфалта на паркиралишту из буџета издвојио 5,5 милиона динара, док је „Паркинг сервис” инвестирао у нову наплатну кућицу 500.000 динара, у нови сет рампи око 600.000, ограду око 300.000 и у информациони дисплеј са бројачем паркинг места на улазу у паркиралиште око 450.000 динара.

-Реконструкцијом су добијени већи број паркинг места, који сада броји 97, као и боља организација кретања возила унутар паркинга, додаје Паповић.

Share.

Comments are closed.

Skip to content