2021-04-11T10:06:16+02:00 11. априла, 2021. 14:40 |

На Окружном такмичењу у гимнастици преко 30 учесника

 

У Националном гимнастичком центру у Костолцу  одржано је   Окружно такмичење у спортској гимнастици. Учествовале су једна женска и четири мушке екипе са 30 такмичара. У категорији најмлађих пионира прво место припало је екипи ОШ „Вук Караџић“ Пожаревац, а друго ОШ „Јован Цвијић“ Костолац. За међуокружно такмичење пласирала се екипа најмлађих пионира ОШ „Вук Караџић“ и појединци 1. Виктор Асановић, ОШ „Јован Цвијић“ Костолац и 2. Душан Милојевић, ОШ „Јован Цвијић“ Костолац.

+ У групи најмлађих пионирки екипно су прве такмичарке из ОШ „Јован Цвијић“ Костолац, а за међуокружно пласирала се екипа најмлађих пионирки ове школе и и појединке 1. Ђурђа Марковић,  ОШ „Вук Караџић“ Пожаревац и 2. Лена Портић из ОШ „Краљ Александар Први“ Пожаревац.

Када су у питању млађи  пионири на Међуокружно такмичење одлазе чланови екипе ОШ „Јован Цвијић“ Костолац и као појединац Илија Спасић из ОШ „Свети Сава“. Млађе  пионирке на Међуокружном надметању представљаће Наташа Митић из ОШ „Краљ Александар Први“ Пожаревац и Миња Ђаловић,  ОШ „Јован Цвијић“ Костолац.

Старије пионире представљаће Душан Тодоровић и Матија Кошарић, обојица из ОШ „Јован Цвијић“ Костолац, а старије пионирке такође такмичарке из ОШ „Јован Цвијић“ из Костолца  Миљана Стојановић и Ања  Живановић. 

Прво место на такмичењу у Костолцу у категорији омладинаца (екипно) освојила је екипа ТШ „Никола Тесла“ Костолац која се на тај начин пласирала за Међуокружно такмичење. Као појединци у категорији омладинаца на Међуокружно такмичење одлази омладинац Урош Петровић из Медицинске школе Пожаревац и Љубица Тодоровић из Пожаревачке гимназије.