2019-11-27T08:52:39+01:00 27. новембра, 2019. 08:52 |

На Паркинг конференцији у Словачкој

Као члан делегације Српске паркинг асоцијације,  директорка Јавног комуналног предузећа „Паркинг сервис“ Пожаревац Марија Паповић,   учествовала је на Паркинг конференцији у Словачкој,  у месту Štrbské Pleso – Vysoké Tatry.

Конференција је одржана  поводом 15 година од оснивања Словачке паркинг асоцијације.  Паповић каже да јој је била част да, као члан српске делегације, присуствује  догађају:

-Овакви скупови су веома корисни за развој делатности паркирања, на њима са колегама из целе Европе можемо да разменимо искуства, чујемо шта је то ново у овој делатности у Европи и свету и, оно што можемо,  имплементирамо код нас. Целокупан утисак је да Србија ни најмање не заостаје за већим европским земљама. Штавише, могу рећи да је делатност паркирања у Србији организована на највишим нивоима развоја, са најсавременијом технологијом, а ту пре свега мислим на Паркинг сервис Београд. Поређења ради, Братислава има тек 3 хиљаде паркинг места под наплатом, што је мање него у  Нишу, док Београд има под наплатом 28 хиљада паркинг места, рекла је директорка Паркинг сервиса Пожаревац поводом организације и учешћа на скупу у Словачкој.

                                                                                                                                     Р.Н.