2017-02-06T10:17:49+01:00 10. маја, 2016. 11:15 |

НА ПРВОЈ РЕДОВНОЈ СЕДНИЦИ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ЖАГУБИЦА:Председнички мандат поново Сафету Павловићу

У четвртак, 5. маја 2016. године, одржана је прва конститутивна седница новог сазива Скупштине општине Жагубица. Према предложеном дневном реду,  Општинска изборна комисија је најпре поднела извештај о спроведеним изборима за одборнике. На изборима је гласало 8.052 бирача и највећи број гласова, 4.007 и 17 мандата освојила је листа „Александар Вучић – Србија побеђује – Сафет Павловић“. Следе изборна листа „Ивица Дачић – Социјалистичка партија Србије –Живота Марјановић“ која је добила 1.831 глас и 8 мандата, „Покрет социјалиста –Љубиша Јовкић –Влашка народна странка – Неша Шујкић“ са 1.176 гласова и 5 мандата, док је изборна листа „Јединствена Србија – Жика Бомба“ освојила 770 гласова и 3 мандата. Затим је уследило верификовање мандата нових одборника и полагање заклетве.

            За председника Скупштине општине Жагубица са 29 гласова за, изабрана је Оливера Пауљескић из Крепољина, а за њеног заменика Миле Перић из Сувог Дола. Оливера Пауљескић је рођена 8. фебруара 1971. године у Жагубици. Основну школу завршила је у Крепољину као ђак генерације, а затим и Пожаревачку гимназију. Хемијски факултет завршила је у Новом Саду и стекла звање дипломираног хемичара 1998. године. Две године радила је у Основној школи у Крепољину као професор хемије, од 2000. до 2012. године као тржишни инспектор у Жагубици, а од 2012. до 2014. године као шеф тржишне инспекције у Пожаревцу. За народног посланика у Народној скупштини Републике Србије изабрана је 2014. године. Активно се бави политиком од 2000. године, оснивач је Српске напредне странке у Жагубици и председник Општинског одбора од 2008. године до данас.

            Новоизабрана председница Скупштине општине Оливера Пауљескић захвалила се грађанима који су дали подршку СНС и омогућили апсолутну већину овој партији у жагубичком парламенту.

            -За Српску напредну странку то је велика част, али и одговорност и обећавам у име свих нас, да ћемо убудуће што одговорније и успешније обављати наше функције, казала је Оливера Пауљескић.

            За секретара Скупштине општине Жагубица именован је Томислав Милојевић, који је и до сада обављао ту функцију.

            По завршетку конститутивне седнице одржана је прва редовна седница на којој је са 30 гласова за, за председника Општине изабран Сафет Павловић из Крепољина. Он је рођен 18. јуна 1965. године, дипломирани је економиста, председник Општине од 2013. до 2016. године и члан је Српске напредне странке.

IMG_0433

Захваливши на указаном поверењу, Сафет Павловић је нагласио да резултат који је остварен у Општини Жагубица је препознат и од стране будућег премијера Александра Вучића. Он је изразио наду да ће локални парламент у будућности доносити једногласне одлуке када је у питању развој Општине и добробит грађана.

            За заменика председника Општине изабран је Предраг Ивковић из Крепољина, док су нови чланови Општинског већа: Предраг Драгуљевић, доктор ветерине из Осанице, Бранислав Живковић, доктор економских наука из Сувог Дола, Невена Миланов, дипломирани инжењер индустријског менаџмента из Крепољина, Жика Шербановић, дипломирани економиста из Лазнице, Бојан Викторовић, правник из Жагубице, Петар Пауновић, пензионер из Жагубице и Драгиша Пенчић, геолошки техничар из Крепољина. За заменика секретара Скупштине општине Жагубица именована је Љиљана Светозаревић из Жагубице.