2017-04-19T20:04:14+02:00 19. априла, 2017. 20:04 |

На Републичком школском првенству: Доминација костолачке гимнастике

15У Новом Саду у сали ОШ „Јозеф Атила“ одржано је школско Републичко првенство у спортској гимнастици, на којем су ученици ОШ „Јован Цвијић“ из Костолца остварили веома запажене резултате.Најмлађи пионири Костолца екипно су освојили златну медаљу, док је појединачно Јован Црносељански био други, Душан Тодоровић трећи, Јован Тодоровић четврти, а Матеја Кошарић пети.

            Млађи пионири од 5 – 6. разреда, екипно су били први, док су у појединачном пласману доминирали вежбачи СО „Партизан“ из Костолца и то: Богдан Михајловић је заузео друго место (Радинац), а Урош Петровић ( Пожаревац) и Иван Вукославовић поделили су треће место и бронзану медаљу. Њихови клупски другови Лука Реџовић и Лука Живановић су се изборили за четврто и шесто место.

Омладинци Техничке школе „Никола Тесла“ из Костолца освојили су друго место екипно, док је у појединачној конкуренцији доминирао Петар Вефић освојивши златну медаљу. Срећко Стојадиновић био је шести, а Ненад Ђокић седми.

            У конкуренцији најмлађих пионирки од 1 – 4. разреда, такмичарке ОШ „Јован Цвијић“ освојиле су друго место. Екипу су чиниле: Ања Живановић, Андреа Крмек, Исидора Хенц и Миљана Стојановић. У појединачној конкуренцији доминирала је Миљана Стојановић освојивши прво место и златну медаљу у вишебоју.

У конкуренцији млађих пионирки (од 5 – 6. разреда), екипа ОШ „Јован Цвијић“ освојила је четврто место. Медаља је измакла за 0,10. Екипу су чиниле Ива Црносељански, Ива Крстаноски, Јована Лазаревић и Љубица Тодоровић.

Један од врховних судија на такмичењу био је Божидар Маровић, сениорски репрезентативац Србије и капитен, а њега и остале гимнастичаре ускоро очекује Државно првенство на којем ће покушати да остваре што боље резултате за свој клуб.

Ј.М.