2021-10-12T10:32:40+02:00 12. октобра, 2021. 10:32 |

На територији Великог Градишта: Безбедни у саобраћају

У дворишту Основне школе „Иво Лола Рибар“ у Великом Градишту, у организацији Општинског савета за координацију послова безбедности саобраћаја и уз сарадњу Црвеног крста Велико Градиште, одржана је едукација првака и предшколаца о безбедном понашању у саобраћају.

У оквиру обележавања Дечије недеље, Агенција за безбедност саобраћаја обезбедила је комплетно опремљен полигон за обуку првака и предшколаца за почетне кораке у саобраћају. Акција ће бити настављена и у сеоским школама.

Заменик председника Општине Слађан Марковић најавио је да ће за који дан почети и постављање обележја „зона школе“ на магистралном путу, најпре пред школом у Великом Градишту, а касније и испред друге две. Ове ознаке садржаће и блинкере, обележиваче брзине и други пратећи садржај.

-Грађани општине Велико Градиште су врло активни. Агенција за безбедност саобраћаја је на Инстаграму покренула наградну игру и велики број наших грађана се јавља, одговара на питања које, из безбедности саобраћаја, поставља Агенција и већ имамо неколико добитника награда. Сви који се буду укључили у акцију биће награђени од Савета за координацију послова безбедности саобраћаја, истакао је Марковић.